Felhívás

2022.11.25. 09:56

A járőrkutyák szerepéről készülhetnek rajzok a jászkunsági pályázatra

A járőrkutyák szerepe a Magyar Honvédségnél. Ez a témája annak a rajzpályázatnak, melyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Védelmi Bizottság és a Szolnoki Honvéd Sportegyesület hirdetett meg diákoknak. 

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A négylábú járőröknek fontos feladat jut, ők segítik fegyveres társaikat a katonai objektumok őrzésében. Előtte persze képzésen vesznek részt, amelynek végén minősítő vizsgát tesznek, hogy őrző-védő szituációkban meg tudják állni a helyüket. A kutya és kutyavezető elválaszthatatlanok, nemcsak társak, de a munkaidőn kívül is barátok. Egy jól képzett négylábú 9-10 éves koráig szolgál, és az esetek döntő többségében nyugdíjas éveit is korábbi vezetőjével tölti.

A pályázat kiírói arra kérik a megye diákjait, rajzolják le, ők hogyan képzelik el egy járőrkutya munkanapját. Milyen feladatai lehetnek egy őrző-védő kutyának és vezetőjének a Magyar Honvédségnél. A pályázati kiírás szerint a kiképzés, de akár a jól megérdemelt pihenő vagy játék idő egy-egy pillanatát is meg lehet örökíteni. 

A pályamunkára a pályázó nevét, életkorát, az iskola nevét és címét, telefonos elérhetőséget, illetve azt is rá kell írni, hogy melyik osztályba jár a diák. Az A4-es méretű rajz tetszőleges technikával (festékkel, filccel, zsírkrétával, színes ceruzával stb.) készülhet. Az alkotásokat 2022. december 8-ig várják a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkárságán személyesen vagy posti úton (5000 Szolnok, Kossuth Lajos utca 2.). Az eredményhirdetés és a pályamunkák bemutatása december 13-án lesz a szolnoki Megyeházán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában