Programajánló

2022.11.25. 07:00

A kezdődő advent jegyében telik a hétvége a Jászkunságban

Ezek a jászkunsági programok várnak ránk a napokban.

Molnár-Révész Erika

A Kossuth téri adventi falu

Fotó: Mészáros János

Péntek délután három órától belvárosi bagolykukkolásra várja az érdeklődőket az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja Szolnokon. A körülbelül másfél órás belvárosi sétán a résztvevők távcsövön keresztül ismerkedhetnek meg az erdei fülesbaglyokkal. A gyülekező az Agóra régi épülete előtt lesz, a túrát Pálinkás Csaba, az egyesület helyi elnöke vezeti, a csoport maximum húsz fős lehet. 

Este kilenc órától Triász koncert kezdődik a Jubileum téri Bowling Centerben, a jegyek elővételben a helyszínen, valamint interneten is megvásárolhatóak. 

Szombat

Szombat délelőtt adventi játszóházzal várja a kicsiket a Szandaszőlősi Művelődési Ház reggel kilenc és dél között.

Túrkevén már ezen a napon, délután három órától megnyílik a karácsonyi falu. Az ünnepség után öt órakor gyújtják meg az első adventi gyertyát a településen. Az este nyolc óráig nyitva tartó adventi vásárban helyi kézművesek és termelők portékáit is meg lehet majd vásárolni, a falu vendéglátósai forró italokkal és helyben sütött ételekkel várják a látogatókat. 

Vasárnap

Ragyogjon a hit fénye minden házban! Adventi asztalidísz készítésre várják az érdeklődőket az Ormos Imre parkba, vasárnap délután két órától. Az ingyenes foglalkozáson a résztvevők a díszeken kívül gyertyát is készíthetnek, a hozzávalókat a szervezők biztosítják. Aki pedig szeretné még egyedibbé tenni alkotását, saját kiegészítőket is vihet magával. 

Tiszavárkonyban délután egy órától nyílik meg Ráczné Földi Andrea Kerek Erdő című kiállítása a Közösségi Színtérben. A rendezvényen az Álomzug Társulat bábelőadását is megtekintheti a közönség. Mindeközben a reggel kilenc órától a piacon zajló Tisza Placc című adventi kézműves és-gasztropiacon kézműves foglalkozásokkal, disznótorossal, forralt borral és forró teával várják az érdeklődőket délután három óráig. A gyertyagyújtásra öt órától kerül sor a katolikus templom előtt. 

Kreatív kézműves foglalkozás, családi matiné, gyertyagyújtás és karácsonyi műsor várja az érdeklődőket advent első vasárnapján Jászberényben. A Déryné Rendezvényházban délelőtt tíz órától a Csürdöngölő Hagyományőrző Egyesület tagjai közreműködésével tartanak ünnepre hangoló ingyenes családi programot, melyen Szent Miklós legendáját dolgozzák fel dramatikus módszerekkel, valamint kézműves karácsonyi díszek készítésére is lesz lehetőség.A délutáni családi matiné keretében szervezett Diótörő előadásra már minden jegy elkelt. A gyertyagyújtás délután öt órakor kezdődik, majd az adventi színpadon látható Csendes éj című zenés ünnepi műsorral zárul a program.

Mezőtúron délután négy órától Kocsis Dénes műsorával nyit az adventi falu a Petőfi téren. Ezt követően fél öttől Szűcs Dániel polgármester gyújtja meg az első gyertyát, majd Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő osztja meg ünnepi gondolatait. 

A megyeszékhelyen pedig délután öt órától kerül sor ünnepélyes keretek között a csütörtökön megnyílt adventi faluban az első gyertyagyújtásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában