Jótékonyság

2022.11.24. 06:55

A szervezőket is meglepte, mekkora sikere lett az egyedülálló abonyi programnak

Mintegy 200 ezer forint adomány folyt be a napokban azon a jótékonysági programon, melyet fodrászüzletében szervezett meg Czagányné Pusztai Ágnes. Az abonyi hölgy által készített frizurák díjai a Montágh Imre Általános Iskola diákjainak tanév végi jutalmazásához és egy játszóudvar felújításához járulnak majd hozzá.

Hartai Gergely

Czagányné Pusztai Ágnes (középen) programjának megnyitóján a Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetősége, Nagy Andrea (balra) és Király Rita, valamint Tanka Zsolt, az Eternal Beauty Kft. ügyvezetője is részt vett

Fotó: Hartai Gergely

– Azért gyűltünk össze ma reggel, hogy elkezdjük az immár hagyománnyá vált adománygyűjtő napunkat. Harmadik alkalommal rendezem meg ezt a programot, a bevételt a Montágh iskolának adom – jelentette ki szombat reggeli megnyitóbeszédében Czagányné Pusztai Ágnes

A HAJ-SZA Stúdió tulajdonosa kiemelte, októberben még nem volt biztos benne, hogy megszervezi kezdeményezését, ám egy utazásról hazatérve végül úgy döntött, időt szentel a jó célra.

– Kipihenve, újult erővel, elszántam magam arra, hogy segítsek. A felajánlásokat a fodrászüzletemben elhelyezett dobozban várom reggel hat órától. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, hogy ma itt vannak velem és támogatják a programomat – tette hozzá.

– Szívből köszönjük a nemes kezdeményezést, óriási segítség ez nekünk. Nem titok, hogy az alapítványunk hosszú évek óta gyűjt a játszóudvar felújítására, amihez külső támogatás is jól jön. A vállalkozók hozzájárulása ezért elengedhetetlen számunkra – vette át a szót a Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola igazgatónője. Nagy Andrea hangsúlyozta, a nap végén összegyűlt összeg egy részét a tanulók tanév végi jutalmazására fordítják majd.

A megnyitón a település polgármestere is beszédet mondott. Pető Zsolt kiemelte, az önkormányzat a város életének nem minden területén tud segítséget nyújtani, ezért a civil kezdeményezéseknek óriási jelentőségük van. 

– Ez a felajánlás leginkább rászoruló gyerekeknek szól, akiknek különösen sok támogatás kell a mindennapokhoz. Karácsonyhoz közeledve mind inkább előtérbe kerül az ilyen hozzáállás – folytatta a városvezető.

Pető Zsolt ezután elmondta, nagy öröm számára, hogy már harmadik alkalommal lehet jelen a jótékonysági akción. 

– Az előző éveket látva bízom benne, hogy a mai nap is sikeres lesz. Biztos vagyok abban, hogy ez a példamutatás tovaterjed, és mások is kedvet kapnak a hasonló kezdeményezésekhez. Hiszem, hogy ezek által összetartóbb település lehetünk – zárta köszöntő szavait a polgármester.

Az akciót követően megtudtuk, sokan adakoztak a Montágh Imre iskola alapítványa javára. A program várakozáson felüli eredményt hozott, ugyanis Ágnes munkája révén mintegy 200 ezer forint gyűlt össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában