Amerikai álmok

2022.11.28. 19:28

A történelmi kitekintés mellett a kultúra és a gasztronómia került előtérbe Karcagon

Elhozták Amerikát a móriczos tanulóknak.

Daróczi Erzsébet

Két tengerészgyalogos is részt vett az amerikai napon

Forrás: Beküldött fotó

Amerikai álmok címmel rendezett tematikus kulturális napot a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda nemrégiben. Ezzel az volt a cél, hogy a gimnázium diákjai még jobban megismerjék az Egyesült Államok történelmét és kultúráját – számolt be hírportálunknak Kovács Beáta pedagógus. 

Subicz Zsuzsanna tanárnő és Koncsek Áron tizenegyedik osztályos tanuló révén az érdeklődők a nap folyamán betekintést nyerhettek Mark Twain és Stephen King világhírű amerikai írók munkásságába, valamint Áronnak köszönhetően az idén hatvanadik születésnapját ünneplő képregényfigura, Pókember is megjelent az iskolai könyvtár egyik kiállításán. Nem Pókember volt azonban az egyetlen, akinek a születésnapjáról megemlékeztek. 

– Iskolánkat az a megtiszteltetés érte, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége jóvoltából két tengerészgyalogos is ellátogatott hozzánk Kovács Dóra követségi munkatárs társaságában. Az egyenruhások izgalmas előadása után megünnepeltük a tengerészgyalogság közelgő 247. születésnapját egy csodálatos tortával, amit Ozsváth Kata tanárnőnek köszönhetünk. A süteményen megjelent a Tengerészgyalogság jelvénye: a sas, a földgömb és a horgony, illetve híres jelmondata, az „Örök hűséggel”. A torta stílszerűen a tengerészgyalogság díszegyenruhájának színeit vonultatta fel. A magyar ízek mellett pedig az édesség egyik emelete a híres amerikai vörösbársony-tortát idézte meg – árulta el Kovács Beáta. 

A születésnapi ünnepségen a móriczos diákok a tengerészgyalogosoktól vehették át azokat a díjakat, melyeket az online USA-kvízekre beküldött helyes megfejtéseikkel érdemeltek ki. A tizenegyedik évfolyamos rendészetis tanulóknak pedig abban a különleges élményben lehetett részük, hogy az ünnepség után együtt tornázhattak a katonákkal. A nap zárásaként az iskola amerikai lektora, Layton Coker bevezette a diákokat az amerikai hálaadás ünnepének legfontosabb szokásaiba. – Süveges Ferenc tanár úrnak köszönhetően iskolánk immár saját Móricz-hamburgerrel is büszkélkedhet, ami amerikai vendégeink tetszését is elnyerte – mesélte Kovács Beáta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában