Időközi választás

2022.11.20. 21:58

Barabásné Forgács Edit Kenderes új polgármestere

A szavazatok közel 70 százalékát a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, Barabásné Forgács Edit szerezte meg a vasárnapi kenderesi időközi választáson.

Daróczi Erzsébet

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Barabásné Forgács Edit, Kenderes megválasztott polgármestere

Fotó: Daróczi Erzsébet

Időközi választást tartottak november 20-án Kenderesen és a településhez tartozó Bánhalmán. Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, a kenderesi képviselő-testület augusztus 23-án tartott rendkívüli ülésén minősített többséggel (négy igen, két nem és egy tartózkodás) kimondta a testület feloszlását.

A választás.hu adatai szerint a szavazatok közel 70 százalékával, 1104 vokssal a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, Barabásné Forgács Edit elsöprő győzelmet aratott Bogdán Péter előtt, aki mindössze 318 szavazatot kapott.

– Az előzetes adatok ismeretében elmondható, hogy a város hatfős képviselő-testületében is többséget szerzett a nemzeti oldal – közölte F. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő.

Sokan összegyűltek vasárnap este a kenderesi eredményváróra. Barabásné Forgács Editnek gratulált F. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, dr. Fazekas Sándor, kormánybiztos és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke is 
Fotós: Daróczi Erzsébet

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában