Elismerés

2022.11.03. 19:04

A szolnoki könyvtár kiváló munkáját díjazták

Könyvtári Minőségi Díjban részesült a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény.

Köllő Judit

Czakóné Gacov Katalin az oklevéllel

Fotó: Mészáros János

A pályázatról csütörtökön délelőtt Czakóné Gacov Katalin intézményvezető és Balázs Ildikó, minőségirányítási vezető tartott sajtótájékoztatót.

 – A szakértők javasolták, hogy a Könyvtári Minőségi Díjra való pályázatunk anyagával induljunk el ezen a kétkörös programon, melynek első felvonása most véget ért – emelte ki Czakóné Gacov Katalin intézményvezető. – Intézményünk nagy hangsúlyt fektet az ifjúságra, így a téma adott volt számunkra. 

 

Az intézmény a fiatalok bevonzásának a fontosságát hangsúlyozta a pályázatban, melynek második fordulója eredményeit előreláthatólag 2023 februárjában várhatjuk.

 

– Az említett pályázatban összesen húsz ország vesz részt – vette át a szót Balázs Ildikó, minőségirányítási vezető. – Intézményünk a megírt anyagban azt hangsúlyozta, hogyan érhetjük el a fiatalokat programjainkkal és miként vonhatjuk be még jobban a könyvtár mindennapi életébe.  Azt gondolom, hogy ennek igen ékes példáját mutatja az Ifjúsági Részleg népszerűsége és szervezettsége, valamint a nemrégiben létrejött Tini Zóna működése, mely napról napra egyre nagyobb figyelmet kap a felső tagozatosok körében – mutatott rá a minőségirányítási vezető.  

A sajtótájékoztatón Czakóné Gacov Katalin azt is kiemelte, hogy az energiaválság következtében számtalan változást kellett bevezetni az intézményben. A város közgyűlésének a határozata alapján október 15-től keddtől péntekig 9-17 óráig tart nyitva, a Hild Viktor Könyvtár és Közösségi Tér hétfőtől péntekig 9-17 óráig, illetve szombaton 9-15-ig, valamint a Szandaszőlősi Művelődési Ház és Fiókkönyvtár keddtől csütörtökig 9-17 óráig várja látogatóit. Ezzel szemben a Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár, valamint a Pletykafalu Fiókkönyvtára és Közösségi Tere egy ideig zárva tart. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában