Fegyvernek/Milánó

2022.11.11. 11:18

Először utazott külföldre az izomsorvadással küzdő kisfiú, Milan-meccsen szurkolhatott

Óriási élménnyel gazdagodott nemrég a gerinceredetű izomsorvadással küzdő Tőzsér Csabi. A fegyverneki focirajongó kisfiú egy utazási iroda jóvoltából repülővel utazott Milánóba, a Milan–Spezia olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésre, ahol óriási szeretettel fogadták. Az utazás kalandoktól sem volt mentes, de az összefogás erejével végül minden akadály elhárult.

Molnár-Révész Erika

Egy huszonnégy fős csoporttal utazott ki a fegyverneki Tőzsér Csaba szüleivel Milánóba, a családnak felejthetetlen élményt jelentenek az Olaszországban töltött napok

Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon sok ismert sportoló ajánlott már fel mezt, hogy segítsen Csabi gyógykezelésében. Ezek elárverezésében kértük az „Éld át!” nevű utazási iroda segítségét. Nemcsak ebben segítettek sikeresen, hanem ezen felül is szerettek volna tenni a kisfiamért, így jött a külföldi focimeccs ötlete – mondta a nagy kaland előzményeiről Tőzsér Csaba, az édesapa.

Kisfia, Csabi születése óta súlyos izomsorvadásos betegséggel küzd, folyamatos gyógykezelésre szorul, hogy állapota ne romoljon. A külföldi focimeccseket szervező utazási iroda vezetője, Séra Attila, és párja, Séráné dr. Géber Anna a különböző utaztatások, meccsek alkalmával kihelyezett adománydobozokban gyűjtötték össze az ötlet megvalósításához szükséges összeget, így váltották valóra a beteg kisfiú nagy álmát.

A fegyverneki Tőzsér család végül egy huszonnégy fős csoporttal utazhatott Milánóba. 

– November ötödikén volt a meccs, hetedikén jöttünk haza Olaszországból. Csabi eleinte nagyon félt az utazástól, hiszen soha nem ült még repülőn. Voltak eleinte nehézségek, ugyanis a repülőjegyre rá kellett írni, hogy kerekesszékes, csakhogy mi a manuális kerekesszéket jelöltük be, Csabinak viszont elektromos széke van, ami száz kilogrammot nyom. Majdnem úgy volt, hogy nem lesz semmi az utazásból, de addig egyeztettünk a repülőtéren, míg csak felengedtek bennünket a gépre – mesélte a kalandos indulásról az édesapa. 

Mint mondta, a kezdeti ijedség után viszont óriási élmény volt az utazás, a repülés. Miután Milánóban elfoglalták a szállodát, következett a nagy élmény, az AC Milan meccse a Spezia ellen a klub legendás stadionjában, a San Siróban.

– Láttam Csabin a határtalan boldogságot. Nagyon nehezen tudom elmondani, mit éreztünk... A meccset a legjobb helyről nézhettük meg, a szervezők és az olasz klub is mindent megtett azért, hogy a lehető legjobb élmények érjenek bennünket. Másnap elvittek minket az AC Milan székházba is, Csabi eredeti klubsálat, ajándékokat kapott, nagyon nagy szeretettel fogadták – emlékezett meghatottan Csaba, aki megosztott még egy szívet melengető pillanatot is. 

Séra Attila, és párja, Séráné dr. Géber Anna Csabival
Forrás: Beküldött fotó

– Amikor a meccsre mentünk, azzal szembesültünk, hogy a metróban nincs lift. A velünk utazó csoport tagjai megfogták Csabit a száz kilós kerekesszékkel együtt, és levitték a lépcsőn. Fantasztikus volt az az összefogás, és szeretet, amit tapasztaltunk! – tette hozzá az édesapa. 

Nehéz év volt az idei a család számára

A fegyverneki Tőzsér Csabi jelenleg tizenöt éves, és a kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium tanulója. Naponta két órában online oktatásban vesz részt. Délutánonként pedig kezelésekre, gyógytornára viszik szülei. 

– Vasárnap indulunk Solymárra egy egyhetes gyógykezelésre. Szerencsére van egy alapítványunk itt Fegyverneken, az adó egy százalékából finanszírozzuk a gyógykezeléseket, utazásokat. Emellett a mez árverésekből is vannak bevételeink, a legutóbbiból, amit a külföldi utazást szervező iroda bonyolított le, el tudtunk menni kétszer kezelésre, így addig nem kellett hozzányúlni az alapítványi pénzhez. Csabi kapja az államilag támogatott Spinraza-kezelést is, e hónap végén kapja a tizenhetediket. Ez segít szinten tartani az állapotát. Most nem romlik és nem javul. Júniusban esett át egy komoly gerincműtéten Debrecenben, úgyhogy ez az év nagyon nehéz volt, és még várnak rá további műtétek is – mondta Tőzsér Csaba, az édesapa.

– Próbáljuk csinálni, menni előre, ameddig tudunk. A mindennapokhoz maga a kisfiam, Csabi adja az erőt – tette hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában