Évforduló

2022.11.13. 14:29

Három évtized jótékonysági munkájáról emlékezik meg a Karitász Szolnokon

A programon kiállítás nyílik és átadják az erre az alkalomra kiírt rajzpályázat díjait is.

Szathmáry István

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Harminc esztendeje tevékenykedik a megyeszékhelyen a Katolikus Karitász Szolnoki Szent Erzsébet Csoportja. A Szolnok Belvárosi Római Katolikus Egyházközség keretében működő jótékonysági szervezetben az eltelt három évtized során önkéntesek nemzedékei váltották egymást a szegénygondozás, a hajléktalanok támogatása, rászorulók élelemmel, pénzadományokkal, ruházattal és jogi, egészségügyi segítséggel való ellátása terén.

A kerek évforduló alkalmából a belvárosi templomban november 20-án 15 óra 30-kor kezdődő ünnepség keretében emlékeznek meg az elmúlt évtizedek munkájáról. A programon az ünnepélyes köszöntőket követően nyitják meg a „30 év szeretetszolgálat”- című kiállítást, s adják át az erre az alkalomra kiírt rajzpályázat díjait is. A délután öt órakor kezdődő ünnepi szentmisével záruló programon a besenyszögi Chiovini női kamarakórus közreműködése emeli az esemény fényét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában