Adománygyűjtés

2022.11.18. 16:54

Háromnapos élelmiszergyűjtő akció kezdődött Szolnokon

Idén is megszervezte az év legnagyobb élelmiszergyűjtő akcióját a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. November 18-tól 20-ig az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes közreműködésével gyűjtik a felajánlásokat.

Kovács Berta

Önkéntesek várják a vásárlói felajánlásokat

Fotó: Nagy Balázs

Szolnokon az Élelmiszerbank megyei koordinátora, a Contact Mksz két üzletben – a Téglagyári úti és a szandaszőlősi Tesco áruházban – péntek délutántól kezdődően vasárnap estig várják az ünnepre szánt adományokat

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a hétvégi bevásárlásakor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le. Adományaikkal a közvetlen környezetükben élő nehéz sorsú embereket segíthetik, akik december 13-án kapják meg a felajánlásokból összeállított karácsonyi csomagot.

– Sajnos egyre több új arccal, korábban nem ismert látogatóval találkozunk a rászorulók között az élelmiszerosztásainkon. Olyan emberekkel is, akik tavaly még maguk is felajánlók voltak, idén viszont már önmaguk is segítségre szorulnak. Nekik is óriási támogatást jelenthetnek a tartósélelmiszer-csomagok. Önkénteseinkkel azért kérjük a vásárlók segítségét a háromnapos akció során, hogy senkinek ne maradjon üresen a tányérja az ünnepek idején – hangsúlyozta dr. Molnár Beáta, a Contact Mksz elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában