Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2022.11.02. 12:25

Ingyen szerezhettek jogsit az önkéntes fiatalok Jászkiséren

73 fő „B”, 9 fő pedig „C” kategóriás jogosítványt szerzett.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Lezárult a „Fiatalok közösségi szerepvállalásának erősítése Jászkiséren és környékén” című pályázat, amelynek megvalósításához több mint kétszázmillió forintot nyert az Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE). A projekt eredményeit október 27-én mutatta be Balog László az ÖTE elnöke, Pócs János országgyűlési képviselő, Lukácsi György polgármester és a konzorciumi partner Eco Humán Világ Alapítvány képviseletében Furár Zoltán.

A 2018-ban indult projekt keretében többek között önkéntes tevékenységet szerveztek 18 és 22 év közötti fiatalok számára. Ebben hat hónapon keresztül, havi nyolcvan órában mintegy 182 fő vett részt. A pályázat finanszírozta az önkéntes fiatalok „B” vagy „C” kategóriás gépjárművezetői engedélyének megszerzését, 73 fő „B”, 9 fő pedig „C” kategóriás jogosítványt szerzett. Ezenfelül angol, német nyelvtanfolyamokat, pályaorientációs, személyiségfejlesztő képzéseket is szerveztek. A programba a helyi fiatalokon kívül több településen működő partner önkéntes tűzoltó egyesület által szervezett fiatalokat is bevontak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában