Probléma

2022.11.07. 11:12

Intézményeket zártak be a megtakarítás reményében Tószegen

Több energia-megtakarítási intézkedésekről döntött a képviselő-testület a napokban.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Ahogy arról dr. Gyuricza Miklós beszámolt, november elseje óta zárva tart a művelődési ház, ahol csak a rendszerelfagyást megakadályozó fűtést biztosítják. Az épület április 15. után nyit majd ki. A könyvtár szintén április közepéig, de csak részlegesen tart zárva. Ott maximum heti két alkalommal biztosítják a könyvtár látogatóinak a könyvkölcsönzési lehetőséget, illetve a térítés ellenében igénybe vehető fénymásolási és nyomtatási szolgáltatásokat. 

– A képviselő-testület december 22. és 2023. január 8. között, igazodva a központi közigazgatásban érvényes szabályokhoz igazgatási szünetet rendel el a polgármesteri hivatalban. Fontos, hogy a hivatal működése alatt, annak fűtése során a lehető legnagyobb mértékű gázmegtakarítást kell elérni – hangsúlyozta a polgármester.

Az ünnepeket érintő intézkedésekről is szó esett. A döntés értelmében az Adventi tér díszkivilágítása csak a négy adventi hétvégén és karácsonykor délután négy és este tíz óra között működik. Az adventi koszorú gyertyái ugyanezekben az órákban az első adventi vasárnaptól december 26-ig folyamatosan világítanak. 

– Döntés született a községi sportteleppel kapcsolatban is, a kizárólag villamos energiát használó létesítmény az előre lekötött bajnoki mérkőzései a vonatkozó előírások szerint megtarthatók. Ezen túlmenően azonban a sporttelep energiafelhasználását minimálisra kell szorítani, az öltöző épületében csak fagykármentesítő fűtés biztosítható – tette hozzá végül dr. Gyuricza Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában