Program

2022.11.08. 09:09

Jogosítvány járt az önkéntes munkáért Jászapátin

A helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Várunk Alapítvány konzorciumában mintegy kétszázhuszonötmillió forint pályázati támogatásból sikeresen megvalósult az Önkéntesség személyre szabva című projekt.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– A programba 182 főt vontunk be, akik 18 és 22 év közöttiek, középfokú tanulmányaikat befejezték, aktív hallgatói, tanulói, valamint foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeztek. Mindannyian részt vettek különböző önkéntes tevékenységekben. Fél éven keresztül, havi nyolcvan órában vállaltak önkéntes munkát egyesületünknél, amiért cserébe vezetői engedély megszerzésére volt lehetőségük. Ötvennégyen szereztek B, öten pedig C kategóriás vezetői engedélyt – tájékoztatott Bátor Pál, az egyesület elnöke.

Hozzátette: a Covid-19 világjárvány miatt a projekt során átszervezésre volt szükség, így olyan 18-50 év közöttieket is toboroztak, akik száz órában a járványügyi helyzettel kapcsolatos önkéntes tevékenységet végeztek. Aktív szerepet vállaltak többek között a koronavírus-fertőzés elleni védekezésben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában