Felhívás

2022.11.20. 20:43

Kék fénybe öltözött a jászboldogházi templom a gyermekjogok világnapján

A település idén is csatlakozott az UNICEF felhívásához.

Illés Anita

Kék fénnyel világították meg a Szent Család Római Katolikus Templomot Jászboldogházán

Forrás: Beküldött fotó

November 20-án, a gyermekjogok világnapján Jászboldogháza idén ismét csatlakozott az UNICEF globális felhívásához és vasárnap este kék fénnyel világították meg az 1930-ban épült Szent Család Római Katolikus Templomot. A kezdeményezéssel felhívták a figyelmet a gyermekek jogaira.

Az ENSZ közgyűlése 1989. november 20-án fogadta el a Gyermekjogi Egyezményt, mely összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyeket minden államnak biztosítania kell a gyermekek számára. Magyarország 1991-ben írta alá az egyezményt és emelte be jogrendjébe.  

Három évvel ezelőtt Jászboldogháza megkapta a „Gyerekbarát település” címet. A díjjal elismerték a község hosszú évek óta tartó munkáját, amelyet a helyi önkormányzat, a gyermekekkel foglalkozó intézmények, a civil szervezetek és lakosság összefogásával a gyermekekért tettek.  

– A helyi egyházközösség nagy figyelmet fordít a gyerekek lelki nevelésére. 2014-ben alakult meg a településen a Szent Vendel Cserkészcsapat, melynek tagjai közösségi programokon, táborokban és sport rendezvényeken vehetnek részt. Mindezeken felül évente több eseménnyel, például közös imádkozással, az iskolatáska megszentelésével, mikuláscsomag ajándékozásával is igyekeznek megszólítani a gyerekeket. Ezeken a rendezvényeken a cserkészet és az Unicef egyik közös fő törekvése valósul meg, mégpedig a gyerekek között is megtalálható társadalmi egyenlőtlenségek megszűntetése – tájékoztatott az önkormányzat.

A kék fénnyel kivilágított templom vasárnap 17 órától hétfő reggelig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában