Takarékosság

2022.11.23. 08:17

Kihívás összébb húzni a nadrágszíjat Vezsenyen

Kevés pénzből kell gazdálkodniuk.

Kovács Berta

Az ünnepi világítást sem kapcsolják be

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Tisza-parti kis falunak is szembe kell néznie az energiaköltségek jelentős növekedésével. A takarékosság azonban feladja a leckét az önkormányzatnak. Mint azt Szabó Ferenc polgármester kifejtette, mivel kevés pénzből kellett gazdálkodniuk, eddig sem volt jellemző náluk a költekezés. 

– Olyasmivel sem tudunk spórolni, hogy bezárunk télire önkormányzati intézményt, hogy ne kelljen fűteni. A kultúrházunk a korábbi években sem üzemelt folyamatosan, csak az alkalmi rendezvényeink idején, így csak olyankor kapcsoltuk be a parapeteket is.

Ahol lehet, próbálunk spórolni, de a hivatalban dolgozók nem ülhetnek azért hidegben az irodában.

– A könyvtár az önkormányzati épületkomplexumban található, a nyitvatartási időt most lecsökkentjük. Az elmúlt években a községházán megtörtént az energetikai korszerűsítés, modern kazánjaink vannak, ezzel sikerült is érezhetően csökkenteni a fogyasztást. Az áramfogyasztást is próbáljuk valamiképp csökkenteni, például idén még azt a néhány ünnepi világítást sem kapcsoljuk be, ami kevéssel rendelkezünk – mondta a polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában