Jászkunság

2022.11.29. 14:41

Közel száz régi mobilt „passzoltak” vissza

Környezettudatosságukról tettek tanúbizonyságot a megyei kormányhivatal munkatársai, összesen 95 darab, használaton kívüli elektronikai eszközt adtak le a közelmúltban, újrahasznosítás céljából.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Közel 100 használaton kívüli mobiltelefont gyűjtöttek össze a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai az elmúlt 2 hónap alatt, az október 3-án indított „Passzold vissza, Tesó!” című program során. 

A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály koordinálásával zajló akcióhoz a kormányhivatal főosztályai mellett a járási hivatalok is csatlakoztak, a cél, a háztartásokban megtalálható, de már nem használt mobiltelefonok, és egyéb készülékek összegyűjtése volt, melyeket újrahasznosítanak. 

A hivatal munkatársai több ponton kihelyezett gyűjtődobozokba adhatták le már nem használt mobiljaikat, GPS-készülékeiket, illetve táblagépeiket, a személyes adatok törlése után. A 95 készülékből álló, 10 kilogramm súlyú csomagot a budapesti székhelyű környezetvédelemmel foglalkozó Jane Goodall Intézethez juttatták el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában