Galériával

2022.11.24. 14:56

Négyszázmillió forintból újult meg a Jászalsószentgyörgy-Tiszasüly közötti út egy szakasza

Közel két kilométeren végezték el a munkálatokat.

Illés Anita

Az ünnepélyes szalagátvágás után hivatalosan is átadták a megszépült útszakaszt

Fotó: Pesti József

Újabb útfelújítási projekt fejeződött be a terület- és településfejlesztési operatív program keretében. Csütörtökön délelőtt felavatták a 383 millió forint pályázati forrásból megújult 3226-os jelű Jászalsószentgyörgyöt Tiszasüllyel összekötő út mintegy 1,9 kilométeres szakaszát. Az ünnepélyes átadó kezdetén Miklós János, a Váci Egyházmegye címzetes esperese megáldotta az utat, majd Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere köszöntötte a résztvevőket.  

– Ez a projekt tökéletesen illeszkedik Jászladány aktuális fejlesztési prioritásaihoz. A képviselő-testület ugyanis már a hivatalba lépésekor kinyilvánította, hogy elsődleges fejlesztési céljának a belterületi úthálózat felújítását tekinti. Céljaink között szerepel a Jászladányt Jászalsószentgyörggyel közvetlenül összekötő hat kilométeres útszakasz felújítása is és akkor elmondhatjuk, hogy településünket kizárólag jó minőségű, jól járható utak kapcsolják össze a külvilággal – fogalmazott a polgármester, aki minden érintettnek köszönetet mondott a beruházás megvalósításáért.  

A Jászságba közel húszmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett az elmúlt években, mutatott rá beszédében Pócs János. A térség országgyűlési képviselője kifejtette, a jászsági választókerületben nincs olyan település, ahol a bekötőút vagy a belső úthálózat ne újult volna meg. 

– Legfontosabb az emberek közlekedése és biztonsága. Igaz, hogy ma csak egy kis szakasz átadásán vagyunk, de a kis beruházás is fontos, különösen napjainkban, amikor nehéz időket élünk a háború és a brüsszeli szankciók miatt – fűzte hozzá a honatya.  

A beruházás részletes műszaki paramétereit Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója ismertette. Megtudtuk, hogy a felújítás során a kivitelező úgynevezett ráépítéses technológiát alkalmazott. Ennek keretében többek között egy réteg georácsot és stabilizációs réteget, valamint két réteg aszfaltot építettek be. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, valamint új KRESZ táblákat helyeztek ki. A felújítást Kovács László, a kivitelező Colas Út Zrt. építésvezetője jelentette készre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában