Galériával

2022.11.25. 13:55

Örökbe fogadnák a szolnoki Tisza-part egy-egy szakaszát a középiskolák

Számos javaslat került a szolnoki diákközgyűlés asztalára.

Molnár-Révész Erika

Ismét összeült a szolnoki diákközgyűlés

Fotó: Mészáros János

Péntek délelőtt, a városháza dísztermében ült össze a tizennégy köznevelési intézmény képviselőiből, a diákpolgármesterből, a Szolnok Városi Diákok Tanácsa elnökéből, valamint a Szolnoki Gyermektanács elnökéből álló testület. Az idei közgyűlésen öt napirendi pontot tárgyaltak a diákok. Az ülésen részt vett Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Györfi Mihály alpolgármester is. 

Szalay Ferenc polgármester a kistérségi együttműködés, a közös gondolkodás fontosságáról beszélt köszöntőjében. Mint elmondta, ez azért is fontos, mert a megyeszékhely oktatási rendszerén belül a szakképzésben több, mint hatvan-hetven százalék, a gimnáziumokban negyven-ötven százalék a szolnoki kistérségből érkező diákok aránya. Hangsúlyozta, a szolnoki fiatalság kreatív, és bárhol megállja helyét a világban. 

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő elmondta, példaértékű a szolnoki fiatalok közéleti aktivitása, melynek hosszú évek óta nagy hagyománya van a városban. 

Első napirendi pontként Albert László diákpolgármester számolt be a Szolnok Városi Diák Tanácsával közösen folytatott tavalyi, és idei évi tevékenyégéről. A második napirendi pontban Fábi Bálint diákképviselő a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság terveit ismertette.

– Szolnok középiskolái a Tisza-part egy-egy szakaszát fogadnák örökbe, és jó szülő módjára gondoznák saját partszakaszukat. Ezt mi a Fogadj örökbe egy játszóteret elnevezésű pályázattal is szeretnénk kiegészíteni. Terveink szerint még most, télen jelentkeztetnénk a középiskolákat, és aki szeretne részt venni benne, a városi főkertész által ajánlott, egy, az iskolához közeli játszóteret gondozna – mondta a képviselő.

A bizottság egyebek mellett javaslatot tett a közlekedésbiztonság javítása érdekében új, sötétben is jól látható, Vigyázz, itt gyerekek vannak! feliratú figyelemfelhívó táblák kihelyezésére az oktatási intézmények környékén, valamint a városfejlesztés kapcsán a rendszeres papírgyűjtési akciókra, az iskolai buszjáratok megfelelő működtetésére, a rendőrséggel közös szórakozóhely-ellenőrzésekre, és a szabadstrand programjainak bővítésére is. 

A Szociális és Kulturális Bizottság javaslatai között karácsonyi ételosztás, használt ruha konténer kihelyezése, és a különböző ünnepekhez kötődő események megrendezése is szerepelt. Harmadik és negyedik napirendi pontként a Sport és Egészségügyi, ötödikként a Kommunikációs Bizottság javaslatairól szavazott a közgyűlés. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában