Karácsony

2022.11.11. 19:55

Összefogással teremtenek ünnepi hangulatot Túrkevén

A jelenlegi helyzetben nem tud „luxus” kiadásokra költeni a túrkevei önkormányzat, így kérdésessé vált például, hogy lesznek-e karácsonyi fények a városban. Szerencsére sokan vannak a településen, akik fontosnak érzik az ünnepi hangulatot, a fényeket, a karácsonyi falut. Összefogással valósulhatnak meg mindezek, s úgy tűnik a jégpályát is fel tudják állítani egy rövid időre, így az újra szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Vannak települések, ahol több intézményt bezárnak, van, ahol a közvilágítást nem tudják finanszírozni, más önkormányzatok tömegesen értékesítenek ingatlanokat azért, hogy az évet finanszírozni tudják. A képviselő-testület döntése értelmében mi is megkezdtük a felkészülést a téli időszakra, s részben november 1-től, részben november közepétől komoly korlátozások lépnek majd életbe intézményeinkben. A napokban dől el, hol, mit kell tennünk – mondta el elöljáróban Sallai Róbert Benedek. 

A településvezető kiemelte, mindezek miatt az önkormányzat nem fordíthat pénzt olyan kiadásokra, melyek a túlmutat a szükségesen, ha úgy tetszik: luxus.

Úgy tűnik azonban, hogy a városban vannak jól működő közösségek, vannak olyanok, akik hajlandóak segítséget nyújtani, hogy legyenek ünnepi fények, karácsonyi falu és idén is működhessen a jégpálya. 

Pályázati támogatásból vettük meg és állítottuk fel a város jégpályáját a múlt télen. Öröm volt a hivatal ablakából látni az iskolás csoportokat, a vidám, önfeledt arcokat, azt, hogy fiatalok, idősebbek egyaránt nagy örömmel hódoltak a téli sportok eme elegáns műfajának. A Túrkevei Atlétikai Club (TAC) téli sportok szakosztályának képviselőivel egyeztetve megszületett az a döntés, hogy ha a teljes idényre nem is, legalább a két ünnep közötti időszakra megpróbálnánk felállítani a jégpályát. A TAC ennek érdekében támogatásgyűjtést kezdeményezett, hogy azok, akik megtehetik, s nem sajnálják a pénzt, hogy másoknak is szórakozást okozzanak, esetleg segítsék a pálya felállításának költségét. Külön hangsúlyozom a jelenlegi helyzetre tekintettel, csak az adjon, aki megteheti – részletezte a városvezető.

A pálya felállítása és működése természetesen az időjárástól is függ, akkor üzemelhet, ha maximum öt fok a hőmérséklet. Az is valószínű, hogy a rezsiárak miatt sajnos valószínűleg emelni kell majd a használati díjon, ez azonban már önmagában hozzájárul ahhoz, hogy üzemelhessen a pálya.– A másik dolog, ami sokaknak szomorúságot okozna, a karácsonyi fények elmaradása. Alpolgármester asszonyunk, Kántorné Bíró Emília különösen szívén viselte ezt az ügyet. „Vezényletével” magánadományokból, legalább az advent utolsó hétvégéjére és karácsonyestére egy néhány napos felszerelést össze kívánunk hozni, hogy mégis karácsonyi hangulatot teremtsünk városunkban – tette hozzá a polgármester.

A Ligetben lesz a karácsonyi falu

Az önkormányzatnál sokan érdeklődnek, hogy lesz-e karácsonyi falu ebben az esztendőben. Ahogy Sallai R. Benedek kiemelte, ennek költsége is „luxus” kiadások kategóriájába került, így önkormányzati forrást erre nem lehet biztosítani. Ennek megrendezéséhez is összefogásra van szükség, a kitelepülőknek magukra kell vállalni a költségeket. Úgy tűnik azonban, hogy nem marad ünnepi vásár nélkül Túrkeve. A karácsonyi falut szűkebb körben, a Ligetben rendezik meg. November 26-án, december 3-án, december 10-én és december 17-én biztosan kilátogathatnak az érdeklődők az ünnepi hangulatot teremtő vásárba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában