Fejlesztések

2022.11.28. 16:31

Pályázati forrásból szépülhet meg Jászdózsa főtere

A fejlesztési projekt több elemből áll. Megvalósításához az önkormányzat a TOP Plusz pályázaton nyert támogatást.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Közel 100 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat a településközpont felújítására a TOP Plusz Élhető települések pályázatán – tájékoztatott Baranyi Sándor, polgármester. 

A támogatásból többek között településrendezési tervet készítenek, amellyel még nem rendelkezik a község.

Ezenkívül a projekt tartalmazza a játszótér felújítását új eszközök beszerzésével, a főtér rekonstrukcióját, valamint a Mocorgó Óvoda és Minibölcsőde épülete előtti közterületen gyalogátkelőhely kialakítását. 

Mint azt megtudtuk, ugyancsak fontos eleme a fejlesztésnek, hogy a régi ABC helyén parkolókat alakítanak ki, fásítanak és zöldítenek. A régi ABC-től az orvosi rendelőig pedig új járdát és aszfaltos utat építenek. 

A pályázaton elnyert összegből elbontják a Tarna-holtág gátját a Kőhídtól az Egészségházig. Ezen a területen szintén zöldövezetet alakítanak ki, ahová fákat telepítenek, padokat helyeznek ki, valamint fejlesztik a köztéri világítást és járdát építenek. A projekthez kapcsolódva különböző szemléletformáló akciókat terveznek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában