Program

2022.11.24. 06:56

Rendhagyó módon zárta az évet a szolnoki Önkéntes Kerekasztal

Különleges programmal készült az Önkéntes Kerekasztal a keddi zárórendezvényére, ahol diákokat láttak vendégül a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban.

K. B.

A Kaméleon társulat egy produkcióval készült a diákoknak

Fotó: Nagy Balázs

A kerekasztal az ifjúság európai évéhez csatlakozva ez évben a fiatalokkal közösen dolgozott. A tagok részt vettek a megyei Civil Központ által szervezett társasjátékokban, ahol játékmester vezetésével az ifjak egy fiktív civil szervezetet alapítottak és vezettek.

Így a diákok játékos formában, osztályfőnöki órákon ismerkedhettek meg a civil szervezetek specialitásaival, működésével. A kerekasztal tagjai pedig lehetőséget kaptak bemutatkozni és bevonni munkájukba, tevékenységükbe a fiatalokat.

E kezdeményezés tavaly indult mintaprogramként, idén pedig már minden megyében megtartották a középiskolások bevonásával. Jász-Nagykun-Szolnok megyében töretlen volt a sikere, az iskolák már érdeklődnek a folytatásról.

A projekthez illeszkedve szervezték meg a rendhagyó záró rendezvényt is, ahol a fiataloknak készültek meglepetéssel, vendégül látva a Magiszter Iskola diákjait. A szolnoki Kaméleon társulat improvizációs színháza a kiközösítés témáját dolgozta fel, mellyel sikerült is megragadnia közönsége érdeklődését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában