Támogatás

2022.11.22. 14:48

Rendkívüli döntés: rezsitámogatással segítik az időseket Jászfényszarun

A támogatásban az érintettek 2022. november 1. és 2023. március 31. között részesülnek.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Jászfényszaru önkormányzata biztonságos költségvetése és takarékos gazdálkodása mellett sem kezd új beruházásokba és az ingatlanbefektetések elé helyezi az idősek támogatását – közölte kedden a város közösségi oldalán Győriné Dr. Czeglédi Márta. 

A polgármester a képviselő-testület döntéséről is tájékoztatott, miszerint valamennyi hetvenedik életévét betöltött személy, akinek havi jövedelme nem haladja meg a százkilencvenkilencezer-ötszáz forintot úgynevezett „rezsitámogatásban” részesül 2022. november 1-től 2023. március 31-ig. 

Ennek összege havi tízezer forint. 

A testület az elmúlt évekhez képest emelte száz gyermek támogatásának mértékét, melynek egy főre jutó összege ötezer forint. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat minden hetvenedik életévét betöltött jászfényszarui lakost egyszeri tízezer forint juttatásban részesít karácsonyra, melyhez kérelmének felmutatása szükséges. A háztartások részére igényelhető lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás jövedelemhatárát egyedül élő esetén száztizennégyezer forintról száznegyvenkétezer-ötszáz forintra, családok esetén nyolcvanötezer-ötszáz forintról száztizennégyezer forintra emelte a testület. A támogatás havi minimum összege háromezer forintról ötezer forintra nőtt. 

– Képviselő-testületünk bízik abban, hogy az elmaradó beruházásokat megértéssel fogadják az érintettek. Szerény díszkivilágításunk mellett reméljük békés és boldog karácsonya lehet lakosainknak – fűzte hozzá a polgármester.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában