Ajánló

2022.11.04. 06:55

Sokfajta kreatív program között válogathatunk hétvégén a Jászkunságban

Ezek a jászkunsági programok várnak ránk a napokban.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Szombaton délután öt órától mutatja be a Déryné Társulat Sütő András, a Balkáni gerle című darabját az újszászi művelődési házban. A Berettyán Nándor rendezte előadás jelképes összegért, kétszáz forintért tekinthető meg. A kedvezményes jegyár a Déryné Program hozzájárulásának köszönhető.

Szombaton és vasárnap Kockanapok címmel LEGO-építmények kiállításával és játszóházzal várják az érdeklődőket az Aba-Novák Agorában. A kétmillió kockából álló, legnagyobb Magyarországon látható gyűjtemény megtekintése fejenként ezerháromszáz forintba kerül, kétéves kor alatt ingyenes. A résztvevők a gigantikus kockaépítmények mellett találkozhatnak Harry Pottertől a Marvel és DC világ szuperhősein keresztül a Csillagok Háborúja ikonikus jelenetei mellett filmklasszikusokkal is, mint például Kevinnel a Reszkessetek betörőkből. A játszóházban a különböző méretű mozaiképítések mellett lehetőség nyílik majd egyedi tervezésű építmények összerakására is. Az esemény mindkét nap reggel kilenctől este hat óráig látogatható.

Ugyancsak szombaton és vasárnap búcsút rendeznek Zagyvarékason a helyi focipályán. Szombaton a vidámpark játékait féláron lehet igénybe venni, lesz lánckörhinta, játszóház, ugrálóvár és horgászat is.

Bár már a csütörtöki naptól elkezdődtek az előadások, de még a hétvége napjain is tart félelmetes bemutatókat este nyolc órától, az utazó Horror Cirkusz a szolnoki Széchenyi körút 26. szám alatt felállított sátraiban.  

Vasárnap látogatható a Családi Nap és Kézműves vásár Szolnokon a Képesvagy Élményműhelyben, a Sóház utca 1. szám alatt, reggel kilenc és délután fél négy között. A kézműves vásár mellett mini festőest várja a hét éven felüli gyermekeket, de az akrilfestést ki lehet majd próbálni. Az eseményen oklevelet is átadnak a szervezők azoknak, akik már több, mint tíz alkalommal vettek részt a programokon.

Jászberényben péntektől vasárnapig galamb és-kisállat kiállításra várják az érdeklődőket a Bercsényi úti Ifjúsági Házban. Az esemény pénteken délután egy és este hat óra, szombaton reggel nyolc és este hat óra, vasárnap reggel nyolc és délután egy óra között látogatható. A rendezvény tizennégy év alatt ingyenes, felette hatszáz forint a belépő ára.

Tiszafüreden vasárnap a Kovács Pál Művelődési Központban Bútorfestő workshopot tartanak reggel kilenctől délután tizenegy óráig Kerékgyártó Emese népi bútorfestő vezetésével. Az eseményen résztvevők „Isten hozott” vendégfogadó táblát festenek népi motívumokkal díszítve, így az alkotás és munkafolyamat közepette betekintést kaphatnak a bútorfestés világába. A rendezvény tíz évesk ortól látogatható, részvételi díja ötezer forint. Az eszközt és az alapanyagot a szervezők biztosítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában