Kultúra

2022.11.20. 16:16

Szandaszőlősre hozták az operát

Több mint négyszáz diák ismerkedhetett meg a komolyzene műfajával.

Hartai Gergely

Az intézményben telt ház fogadta az Operaház művészeit

Fotó: Beküldött fotó

A Szandaszőlősi Művelődési Ház több mint huszonöt éve biztosítja a lehetőséget a helyi általános iskolás gyerekek számára, hogy részt vegyenek a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. által szervezett hangversenyeken – tájékoztatta hírportálunkat Kiss Edit, a szolnoki intézmény vezetője. 

Az ország legnagyobb komolyzenei koncertszervezőjének célja a klasszikus és kortárs zene fókuszba helyezése a különböző korosztályok életében, így az ország számos településére eljuttatják ezt a programlehetőséget. 

– Szandaszőlősön a 2022/23-as tanév első koncertjét rendezték meg november 16-án, szerdán a művelődési házban, ahol ezúttal is több mint négyszáz bérletes tanuló csodálhatta meg a zene sokszínűségét. 

Az Operálunk? című műsort Kriszta Kinga és Horváth István, a Magyar Állami Operaház két művészének előadásában láthatta a közönség, akik a gyerekek nyelvén, vidámsággal, játékossággal hozták közelebb az opera műfaját a fiatalabb generációhoz – zárta beszámolóját Kiss Edit. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában