Szolnok

2022.11.23. 11:55

Támogatást kaphat a Sportcentrum és a színház, Békásra nevezhetnek egy névtelen utcát

A csütörtöki közgyűlés közmeghallgatással kezdődik.

Mészáros Géza

Jövő év januárjától megszűnhet a tartalmi szempontokból nem túl sikeresnek mondható, a 2019-es helyi választások után a Szolnoki Többség által támogatott, a közgyűlésbe rendelettel bevezetett, súlyos kiadásokkal járó tanácsnoki rendszer. Ezzel egyidejűleg azonban a képviselőknek, a bizottsági elnököknek és tagoknak járó új tiszteletdíjakat is megállapíthatják. Az önkormányzat testülete november 24-i ülésén erről is tárgyalnak a képviselők.

A soros közgyűlés egyébiránt közmeghallgatással veszi kezdetét, melyen a lakosság által felvetett közérdekű problémákra igyekszik válaszokat adni a testület tagjai.

Az ülésen megvitatják a Sportcentrum és a Szigligeti Színház számára ez évre kiegészítendő támogatás mértékét. Az előterjesztések között szerepel a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány által kétszázötven szociálisan rászoruló család részére, a „Házhoz megy a szeretet” néven ünnepi csomagok adományozására fordítandó hétszázötvenezer forint elkülönítése.

Az Alcsi sziget tanya területén élők kérésére az egyik bekötő a Békás utca nevet kaphatja, amennyiben a képviselők ezt megszavazzák.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában