Fejlesztés

2022.11.15. 11:23

Több szakrendelő megújul a jászberényi kórházban

Háromszázmillió forintból fejleszti a járóbeteg szakellátó szolgáltatásokat a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A beruházás az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban elnyert vissza nem térítendő támogatásból valósul meg – tudtuk meg a projekt sajtóközleményéből. A fejlesztés keretében többek között a jelenlegi járóbeteg szakellátó épületében a bőrgyógyászati, az urológiai rendelő és kezelő, az ortopédiai, a szemészet és neurológia, valamint a pszichiátriai szakrendelők újulnak meg. 

Emellett szociális helységeket alakítanak ki, akadálymentesítik az épületet, valamint új akadálymentes mosdót létesítenek. 

A szakrendelők megfelelő elérése érdekében indokolt a járóbeteg szakrendelők megközelítését megkönnyítő liftek felújítása is, melyet szintén tartalmaz a projekt. Ezenfelül a járóbeteg szakellátások megfelelő szintű ellátásához különböző eszközöket, egyebek mellett belgyógyászati vizsgálóasztalokat, vénaszkennert, EKG készüléket, magzati szívhangvizsgáló CTG készüléket, elektromos lábmozgatót szereznek be.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában