Tárgyalás

2022.11.10. 17:29

Van remény a szolnoki posták újranyitására

A cél az, hogy január elsejétől a legfontosabb postafiókok ismét megnyissanak.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Kiss János

A közelmúltban bezárt szolnoki posták újranyitásának lehetőségeiről tárgyalt csütörtökön dr. Kállai Mária a térség országgyűlési képviselője és Szalay Ferenc polgármester Budapesten dr. Fónagy Jánossal, a gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárral – erről számolt be közösségi oldalán Szolnok polgármestere.

– A megbeszélésen megállapodtunk arról, hogy a Magyar Posta Zrt. vezetőségével tárgyalunk a szolnoki postahivatalok minél előbbi újranyitásáról, ennek pénzügyi feltételeiről. Ahhoz, hogy a szüneteltetésre ítélt fiókokat a lehető leggyorsabban ismételten megnyissák, a fenntartási költségeik egy részét át kell vállalnunk. A Magyar Posta Zrt-vel azonnal fölvesszük a kapcsolatot, és záros határidőn belül tárgyalóasztalhoz ülünk. Ezen a megbeszélésen tisztáznunk kell, mekkora összegű támogatásra lehet szükség. Ennek ismeretében tudunk döntést hozni, hiszen a költségvetésünk határokat szab számunkra is–fogalmazott posztjában a városvezető. Hozzátette, a cél az, hogy január elsejétől a legfontosabb postafiókok ismét megnyissanak.

Mint azt korábban megírtuk, takarékossági okok miatt megyénkben tíz postahivatalt zártak be ideiglenesen, melyből hét a megyeszékhelyen található.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában