Jászkunság

2022.12.02. 09:00

A Mikulásvárás jegyében telnek a hétvége programjai

Ezek a jászkunsági programok várnak ránk a napokban.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Nagy Balázs

Péntek:

Pénteken Télköszöntő címmel író-olvasó találkozót rendez a Hild Viktor Városi Könyvtár és Közösségi tér, a három órakor kezdődő zenés-verses délutánon az Aranysor Íróklub tagjaival találkozhatnak az érdeklődők.

Délután öt órától karácsonyi könyvbemutató kezdődik a Szapáry úti Greenway Közösségi Irodában, ahol Fodor Andrea, önismereti témájú Gondolkozz - Érezz - Cselekedj! című kötetének ismertetésére, valamint dedikálásra kerül sor.

Este hét órától adventi hangversenyt ad a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus a városháza dísztermében. Az ezerötszáz forintos jegyek elővételben a TiszapArt Mozi jegypénztárában, illetve a helyszínen is megvásárolhatóak. A rendezvény Bartók-bérlettel látogatható.

A kuncsorbai művelődési ház délután négy órától tartott Mikulásváró rendezvényén a legkisebbek Muki-bohóc műsorát tekinthetik meg. Az előadás után minden, tizennégy év alatti gyermeknek csomagot ad át a Mikulás.

Kengyelen este hat órától a Szerelmem, Sárdy című egyfelvonásos zenés darabot láthatja a közönség a művelődési házban,

Szombat:

Csipkeszakkört tartanak a Hild Viktor Városi Könyvtár és Közösségi térben, a résztvevőket délelőtt fél tízre várják.

Kengyelen délelőtt tíz órától karácsonyi kézműves délelőttre várják az érdeklődőket a bagimajori kúriába. Délután három órától a falu Mikulása lovasfogaton látogatja meg a tizennégy év alatti gyermekeket.

Törökszentmiklóson délután négy órakor kezdődik az Apacuka zenekar Mikulás koncertje az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban. A koncert napján délután két órától kézműves foglalkozás várják a gyermekeket, amely a jegy megvásárlásával díjmentesen látogatható. Kettő és négy óra között lehetőség nyílik pónifogatozásra is, magával a Mikulással, de ehhez előzetes bejelentkezés szükséges a művelődési ház telefonszámán keresztül. A jegyár elővételben 2500, a helyszínen 3000 forint. A belépés egy éves kor alatt díjtalan.

Délután negyed ötkor a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum udvarára is megérkezik a Mikulás. A nagyszakállú palacsintával kínálja a gyermekeket, majd a „Télapó és rosszcsont krampuszai” című előadást tekinthetik meg a program résztvevői. Az adventi vásár egész délután tárt kapukkal várja az érdeklődőket, a napot táncház zárja.

Túrkevén a karácsonyi faluba várják délelőtt, egészen délután három óráig a karácsonyi aprósüteményeket az adventi sátorban. A legjobbakat díjazzák a szervezők. A felajánlott süteményeket a karácsonyi falu látogatói között osztják szét. Délután fél hattól pedig adventi koncert veszi kezdetét a református templomban. A négy tagú együttestől komolyzenei klasszikusokat, mint Bach, Vivaldi, Mozart is meghallgathatnak az résztvevők.

Vasárnap:

Mikulásváró zsibongóba várja a gyerekeket vasárnap, reggel kilenc órától délután egy óráig az Aba-Novák Agóra. Tíz órától Szűcs Miklós és zenekara ad koncertet, a Mikulás tizenegy órakor érkezik a legkisebbekhez. A rendezvény ideje alatt kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek az érdeklődők.

A Pletykafaluba is ellátogat a Mikulás, déltől fél kettőig a Jósika úti játszótéren, majd a Bajcsy-Zsilinszky utca végén lévő kutyafuttatónál, ezután a Martinovics úti játszótéren találkozhatnak vele, és lovával a gyerekek, akiknek meglepetést is tartogat.

Délután négy órakor már a Tallinn városrészben található Ormos Imre parkban bukkan fel a nagyszakállú, ahol forró csokival, mikulás csomaggal, zenés műsorral és különböző meglepetésekkel várják a gyerekeket.

Este hat órától Misztrál koncert kezdődik a belvárosi katolikus nagytemplomban, a koncert után  minden résztvevőt forral borral, teával várnak a résztvevők a templom téren.

Örményesen délelőtt tíz órától a lódobogást kell figyelniük a gyerekeknek, ekkor érkezik ugyanis a településre a helyi Táltos-Lovas Baráti Kör Mikulása. A különleges ünnepi felvonulás a lovardától indul, és oda is térnek vissza a lovasok a Dózsa György, az Arany János út és a Szabadság tér útvonalán.

Jászberényben délelőtt tíz órától indulnak a programok a Déryné Rendezvényházban, ahol Játékos Napot tartanak. A Jászság legnagyobb társasjátékos eseményén versenyekkel, bemutatókkal, kiállításokkal és vásárral és egész napos társasjátékozási lehetőséggel várják az érdeklődőket, harminc asztalnál egészen öt óráig. A belépő ötszáz forint, amely egyben tombolajegy is.

Közben délután fél négytől indul a családi matiné a Lehel Film-Színházban. A Suszter és a karácsonyi manók című előadásra már minden jegy elkelt.

Délután öt órától gyújtják a második adventi gyertyát a Lehel vezér téren Mező István református főlelkész közreműködésével, majd fél héttől koncert veszi kezdetét, ahol swing stílusban hallhatnak ünnepi dallamokat az érdeklődők. Este hét órától Rákász Gergely koncertre várják a rajongókat a Lehel Film-Színházba. A Karácsonyi meditációk című produkcióra a belépő 3500 forintba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában