Jótékonyság

2022.12.06. 17:33

Adományokkal segítik a rászoruló családokat a Jászkunságban

Dr. Kállai Mária térségi országgyűlési képviselő – a megye gazdáinak felajánlásai révén – a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) koordinálásával 250 csomag tartós élelmiszert osztott ki kedden hátrányos helyzetű családoknak Zagyvarékason, Rákócziújfaluban és Rákóczifalván.

Hartai Gergely

Kedden adták át az élelmiszerrel teli csomagokat

Fotó: Varga Hajnalka

Az akció során a képviselő elmondta, a gazdák az elmúlt évek legnehezebb időszakaiban mindig is segítettek a rászorulókon, így ismét összefogott a gazdatársadalom, hogy mosolyt csaljanak arcukra az adományaikkal.

– A szolidaritás, eszméje vezérelte a gazdákat, amikor a szétosztandó 450 adománycsomagot összeállították. Ma ebből a 450 csomagból 150-et Zagyvarékasra, 50-et Rákócziújfaluba, és újabb 50-et Rákóczifalvára juttatunk el az önkormányzatok által kiválasztott hátrányos helyzetű családoknak. A további 200 csomag szolnoki családokhoz kerül a hét folyamán a Humán Szolgáltató Központ szervezésében – tájékoztatott dr. Kállai Mária.

Mint megtudtuk, a csomagok 1 kg lisztet, 1 üveg étolajat, 1 kg rizst, 1 kg sót, valamint friss gyümölcsöt tartalmaznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában