Ünnep

2022.12.05. 19:30

Adventi naptárrá válnak jászkunsági a települések

Rénszarvas, hópehely, mécsesek vagy gyertyák. Minden nap más-más ház ablaka kap adventi díszítést a tiszazug településein.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A térség egyre több településén válik hagyománnyá az adventi ablakok kezdeményezés. Tavaly Martfű, idén Tiszaföldvár és Cibakháza utcáin is fel-feltűnnek az esti órákban kidíszített ablakok. A lelkes „fényvadászok” a legtöbb helyen röviden, verses formában kapnak segítséget, hol kereshetik az aznapi ablakot. Az akcióhoz intézmények is csatlakoztak, így például a könyvtár vagy a művelődési ház. 

 

Ahogy Cibakháza honlapján írják, egy kreatív ötlet nyomán lesz nem minden mindennapi látványosság a falu advent idején. 

 

– Szabó Melinda és Papp Fruzsina az „Adventi Ablakok Cibakházán” kezdeményezői, felhívást hirdettek, amire rajtuk kívül huszonkét lelkes lakos jelentkezett. Ők december 1. és december 24. között egy – egy adott napon legkésőbb délután négy órára kidekorálják egy utcára néző ablakukat – részletezték.

A falubeliek feladata megtalálni ezeket az ablakokat és egy fotót feltölteni az „Adventi Ablakok Cibakháza” közösségi oldalra.

– A szervezők az ablakok megtalálásához mindig az előző nap adnak egy kis segítséget. A legtöbb ablak fotót beküldőt megajándékozzák, illetve minden díszítőnek aprósággal kedveskednek – fogalmaztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában