Galériával

2022.12.07. 13:56

Befogadó játszótérrel gyarapodott a szolnoki Széchenyi városrész

Az átadóra érkező Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a program jószolgálati nagykövete szülővárosának fejlődését láthatta.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

Megújult, s szerdán átadták a Széchenyi városrészben, a Lovas István úti játszóteret. A terület a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából úgynevezett befogadó játszótérré alakult. 

– Társaságunk a 2017-ben elindított A játék összeköt! elnevezésű program keretében, a Nagykarácsony sorsjegy bevételeinek egy részéből az eddigi tizennyolc játszótér mellett idén további négy befogadó játszótér megépítését vállalta a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének szakmai közreműködésével. Ez, a szolnoki a huszonkettedik olyan közösségi tér, mely a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremtik meg a közös játék örömét – emelte ki az átadón dr. Módra Szilvia. 

A Szerencsejáték Zrt. Szegedi Értékesítési Régiójának igazgatója hozzátette: a nemzeti lottótársaság e programja mellett a tavaly elindított Tarts velünk egy akadálymentes jövőért! elnevezésű szemléletformáló kampánnyal, valamint számos tevékenységgel igyekszik segíteni a fogyatékkal élőknek.

Az eseménye elhangzott, ez a játszótér jól illeszkedik a megyeszékhely célkitűzéseihez.  

– Egy társadalom fontos mutatója az, hogyan bánik a fogyatékkal elő emberekkel, miként teremt esélyt számukra már gyermekkortól. Úgy vélem, Szolnok jó úton jár – emelte ki dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője.

Szavaira reagálva Szalay Ferenc polgármester is kitért arra, hogy a városban több szervezet, intézmény van, amelyek a fogyatékkal élőkkel, sérült emberekkel odaadóan foglalkoznak. 

– Fejlesztéseink során is odafigyelünk az akadálymentesítésre, lehetőség szerint kikérjük az érintettek véleményét – tette hozzá Szolnok polgármestere. 

Mindketten köszönetüket fejezték ki a Szerencsejáték Zrt-nek, elhangzott: jó látni, amire ez a fejlesztés bizonyíték, hogy a profit társadalmi felelősségvállalással vissza is forgatható a társadalom felé.

Különösen jó érzéssel érkezett a szolnoki játszótérátadóra Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a program jószolgálati nagyköveteként ugyanis hazaérkezett. 

– Mindig jó a szülővárosomba jönni, és nagy öröm, hogy már Szolnokon is van befogadó játszótér – hangsúlyozta a sportoló, akivel együtt érkezett a kerekesszékben közlekedő kislánya is. 

– Sok játszótéren jártunk már, a homokos, kavicsos talajokon nem volt egyszerű Flóra közlekedése, itt és az ehhez hasonló közösségi tereken viszont gond nélkül, biztonságos környezetben mozoghat. Érintett szülőként mondhatom, hogy a gyerekek számára ez nagyon fontos, egy játszótér meghatározó helyszín, hiszen a gyerekek ott találkoznak és kötnek barátságot. Őszintén remélem, hogy az érintett családok nagyon sok örömet lelnek majd ebben a csodálatos térben – tette hozzá Drávucz Rita.

Az átadó végén a jelenlévők megtekinthették a játékszereket egy rehabilitációs szakmérnök és egy tapasztalati szakértő közreműködésével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában