Hagyomány

2022.12.16. 07:00

Diákok vitték házhoz a szeretet ajándékait Szolnokon

A jövő évi büdzsé előkészítését is tárgyalta a közgyűlés.

Mészáros Géza

A diákok lelkesen indultak útnak a meglepetéseket rejtő ajándékcsomagokkal

Fotó: Mészáros János

Hagyományosan ünnepélyes, egyben megható eseménnyel kezdődött a megyeszékhely közgyűlésének soros, decemberi tanácskozása. Régi szokás, hogy a város általános és középiskolás diákjai a karácsonyhoz közeledve ajándékcsomaggal kopogtatnak be a szerény körülmények között élő szolnokiakhoz.

A tradicionális „Házhoz visszük a szeretetet” akció ajándékozni induló gyermek és ifjúsági csapatait az év utolsó testületi ülésén Szalay Ferenc polgármester köszönti, és a lelkükre köti, hogy a megajándékozott családoknak adják át a város és városlakók jókívánságait. Idén is ez történt: a fiatalok közvetítésével csütörtökön délelőtt kétszázötven rászoruló háztartásába jutott el a szeretetcsomag. A megható pillanatok után kezdődött a közgyűlés ülése, melyen a jövő évi költségvetés sarokszámait is elkezdték tárgyalni a képviselők.

Tasnádi Zoltán képviselő önálló indítványának megtárgyalásával kezdődött a közgyűlés érdemi része. A honatya javaslatára a város különböző közterületein, parkolóiban üzemképtelen állapotban magukra hagyott gépjárművek elszállításáról hozott rendeletet a testület. 

A testület megkezdte a város jövő évi költségvetésének előkészítését tárgyalni. Nincs könnyű helyzetben a koncepciótervezet számait „belőni” igyekvő gazdasági igazgatóság, ennek ellenére a jövő évi városi büdzsé bevételi és kiadási oszlopába is számok kerültek. Bizonyos, hogy a kalkulált összegek az idő során többször is változni fognak. 

Új buszmegállók épülnek, jó néhány régit felújítanak – döntöttek erről is a képviselők a tegnapi ülésen. A közgyűlés megszavazta a megyeszékhely cégeinek pótlólagos támogatását, a jelentősen megnövekedett rezsiköltségeket finanszírozandó. Így némi többletforrást kapott a Szolnok Televízió, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Szigligeti Színház és a RepTár is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában