Szolnok környéke

2022.12.20. 19:55

Élelmiszercsomagokkal tették szebbé a rászorulók ünnepét

Több száz tartósélelmiszer-csomagot indított útjára a városháza udvarán kedden dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. A pakkok, melyeket a térségi önkormányzatok polgármesterei vettek át, Tószegre, Tiszajenőre, Tiszavárkonyba és Vezsenyre kerültek.

Hartai Gergely

Teherautóval szállították ki a több száz élelmiszercsomagot négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településre, ahol ki is osztották azokat

Fotó: Nagy Balázs

– A megyeszékhelyen kívül tizenhárom település fogott össze annak érdekében, hogy minél több olyan családon segíthessünk, akiknek a karácsonyát szebbé tehetjük. A felajánlók között vannak gazdák, vállalkozások és magánszemélyek egyaránt – beszélt a program hátteréről a térség országgyűlési képviselője. 

Dr. Kállai Mária kiemelte, az akció keretében csaknem hétszáz tartósélelmiszer-csomaghoz, több mint kétszáz meleg ételhez és ugyanennyi meglepetés ajándékhoz jutottak. Ez azonban csak a segítségnyújtás egyik forrása...

– A másik gondoskodás abban rejlik, hogy a térség polgármesterei folyamatosan keresik annak lehetőségét, hogy miként tehetnek a sok gyermeket nevelő családokért vagy olyanokért, akik tartós támogatásra szorulnak. A településvezetők nemcsak karácsonykor, hanem az év többi részében is készek a segítségre – fogalmazott a képviselő.

Dr. Kállai Mária zárásul köszönetet mondott azoknak a gazdáknak és más partnereknek, akik ebben az időszakban jó szándékkal segítenek másoknak.

– Községünk rászoruló lakói minden támogatást megkaptak a tartós élelmiszertől egészen a játékokig – vette át a szót a városháza udvarán Csataszög polgármestere. 

Oravecz Zsuzsanna hangsúlyozta, magánúton is sok felajánlás érkezett a községbe. 

Kedden például két zsáknyi plüssjátékot kaptak. A mostani, tartósélelmiszer-csomagokban pedig minden megvan, ami az ünnepi ebédhez szükséges.

– A segítségnyújtásra mindig fokozott figyelmet fordít a település. Szociális étkeztetés keretében nálunk száztízen jutnak ingyen ebédhez, és a gyerekek is számíthatnak a térítésmentes ebédre az iskolai szünetben. Mivel mindenkit ismerünk a faluban, a lakosok már tájékozottak azt illetően, hogy mire lehet beadni a kérelmeket. Ezáltal pedig pontosan tudjuk, mi kell igazán a másiknak – összegezte mondandóját a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában