Szolnok / Karcag

2022.12.12. 14:32

Elhunyt a koraszülöttmentés kiemelkedő alakja

Életének 89. évében elhunyt professzor dr. Pintér Sándor Karcag, Szolnok és Szeged díszpolgára, a koraszülöttek megmentője.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó

Fotó: Shutterstock.com

Elhunyt a megyeszékhely és Karcag díszpolgára, professzor dr. Pintér Sándor egyetemi tanár, gyermekorvos – osztotta meg a gyászhírt közösségi oldalán Szalay Ferenc polgármester hétfőn. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar emeritus professzora, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat kuratóriumi elnöke, Szeged, Szolnok és Karcag díszpolgára életének 89. évében, december 12-én hunyt el – közölte a gyászoló család.

Pintér Sándor Debrecenben született 1934-ben, és ott szerezte meg orvosi diplomáját, később a karcagi és a szolnoki kórházban is dolgozott, majd a magyarországi koraszülöttmentés egyik legjelentősebb alakjává vált. A dél-magyarországi régióban működő alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke volt, eddigi tevékenysége alatt több mint húszezer gyermek életét mentette meg.

Karcag díszpolgári címét 2001-ben, Szolnokét 2009-ben, Szegedét pedig 2017-ben kapta meg. Hiánypótló munkáját, emberségét, segíteni akarását emellett számos díjjal is elismerték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában