Gazdálkodás

2022.12.15. 15:00

Energiahatékonysági intézkedésekről is döntött a jászberényi képviselő-testület

Az időközi választás előtti utolsó rendes ülését tartotta szerdán délután a jászberényi képviselő-testület a városháza nagytermében. A szokatlanul rövid tanácskozáson vita nélkül döntöttek többek között a népkonyha szolgáltatás megszervezéséről és alapítványok támogatásáról. Elfogadták a városi intézményeket és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő energiahatékonysági intézkedéseket is.

Illés Anita

A szerdai tanácskozáson több sürgősségi indítványt is napirendre tűzött a jászberényi képviselő-testület

Fotó: Pesti József

Elsőként 5 sürgősségi indítványt vettek fel napirendre. Balog Donát képviselő javaslatára a város jövő évi költségvetési koncepciójáról és vagyongazdálkodási tervéről szóló előterjesztés lekerült a napirendről, így ezeket a fontos kérdéseket majd az új testület vitathatja meg. 

A sürgősségi előterjesztések sorában jóváhagyták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mentőalapítvány támogatását. Ezzel mintegy 800.000 forinttal járult hozzá az önkormányzat a Jászberényi Mentőállomás garázsának padlózatfelújításához. A Fidesz javaslatára Budai Lóránt polgármester sürgősséggel terjesztette elő a népkonyha szolgáltatás megszervezését, melyet egyhangúlag elfogadott a testület. 

A szolgáltatással kapcsolatban a Jászságban közel két éve működő Civis Szociális Étkezési Központtal kezdenek egyeztetést és felmérik a lakossági igényeket. Döntöttek az autóbuszpályaudvar felújítása során kiépített kamerarendszer üzemeltetéséről, valamint két iskola sportcsarnokát érintően az energiafelhasználás költségeinek megosztásáról is. Mindezeken kívül megszavazták a város kárpátaljai testvértelepülése, Técső és a Trió Média Jászberény Kft. támogatását, valamint a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. dolgozóinak egyszeri bérkiegészítését.  

A tanácskozás további részében téma volt többek között a polgármesteri hivatal állományában dolgozó köztisztviselők alapilletményének emelése. A testület döntése értelmében ennek összege 2023-tól hatvanötezer forintról 73.000 forintra változik. Egyhangúlag fogadták el, hogy az önkormányzat 200.000 forint támogatást biztosít a Medicopter Alapítványnak a súlyos sérültek ellátásához szükséges eszközök, elsődlegesen vérmelegítő szerelékek megvásárlásához. 

Mindezeken kívül energiahatékonysági intézkedésekről is döntöttek. Eszerint december 27-től január 6-ig téli igazgatási szünetet rendelnek el a polgármesteri hivatalban, a városi óvodához tartozó intézmények pedig zárva tartanak. De a bölcsőde sem nyit ki csak január 6-án. A Központi Óvodában január 2. és 6. között ügyeletet szerveznek. A védőnői szolgálat és az orvosi rendelők nyitvatartása nem változik. 

A Jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központ december 26-tól január 6-ig ügyeletben működik. A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény nem bentlakásos ellátása december 22-től január 6-ig zárva lesz, a bentlakásos ellátás folyamatosan üzemel. 

A Jász Múzeum december 21. és január 13. között, valamint január valamennyi hétvégéjén zárva tart. A Jászkerület Nonprofit Kft. által üzemeltetett épületeket december 23. és január 8. között bezárják, kivéve a Civil Házat és a mozit, illetve egy-egy épület a már lekötött rendezvények idején nyitva lesz. A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt-t érintő intézkedésekből többek között megtudtuk, hogy a síkosságmentesítésben résztvevők folyamatos készenléte biztosított a teljes időszakban, valamint a hulladékgazdálkodási és köztisztasági feladatok elvégzése is folyamatos. 

A hulladékudvar zárva tart december 27-30. között. Az állatkert a téli, a jégpálya a meghirdetett nyitvatartás szerint üzemel. A Bercsényi tornacsarnok és a Lehel sportcsarnok igény szerint nyitva tart a tervezett versenysportok, és a kispályás labdarúgás edzései és meccsei miatt. A Termálfürdőben december 27. és 30. között szünetelnek az OEP-es szolgáltatások.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában