Szolnok

2022.12.06. 14:05

Háromszáznyolcvanezer forint gyűlt össze Galó Tomika javára a ruhavásáron

Sikeres volt a szolnoki jótékonysági ruhavásár. A Ti­szapArt Moziba szervezett vasárnapi eseményre sokan érkeztek, az érdeklődők nemcsak csinos ruhákat választottak, hanem bőkezűen adományoztak is. A vásár bevételét a szervezők a szolnoki kötődésű, SMA-betegségben szenvedő Galó Tomika gyógykezelésére ajánlották fel.

Rimóczi Ágnes

Dr. Pazsa Kornéliát lenyűgözte a helyiek összefogása

Forrás: Beküldött fotó

– A szolnoki nők megcsinálták! – foglalta össze röviden a jótékonysági ruhavásár sikerét dr. Pazsa Kornélia. Az esemény főszervezője, aki egyébként mindig a szavak embere, meghatódott, és most nehezen találta a jelzőket az összefogásra, melyet a vásárra érkezők tanúsítottak. 

– Nem hittem, hogy ennyien eljönnek. Amikor a kis csapatommal válogattuk a ruhákat, kicsit aggódtunk, mi lesz ennyi darabbal. Vasárnap már nyitáskor láttuk, hogy gazdára találnak majd a ruhák. Mit mondjak? Majdnem kicsinek bizonyult a TiszapArt Mozi emeleti terme, amit egyébként ezúton is hálásan köszönünk a támogatónknak. Folyamatosan érkeztek a hölgyek, és szinte kivétel nélkül mind találtak számukra megfelelőt – részletezte Kornélia. 

Folyamatosan érkeztek a hölgyek, és szinte kivétel nélkül mind találtak számukra megfelelőt 
Fotós: Nagy Balázs

A főszervező, lakásbutik-tulajdonos, stílusszakértő szívesen adott tanácsot a vásárlóknak, hogy azok színben, fazonban éppen passzoló ruhákat vigyenek haza. Nem egyedül állt a vásárlók rendelkezésére, mint mondta: igazi csapatmunka volt. A segítők közül volt, aki a próbafülkéknél tevékenykedett, míg mások az adományok fogadásánál, a ruhák pakolásánál segítettek. Még gyereksarkot is kialakítottak a vállfák és állványok között, így a gyermekkel érkező édesanyák is nyugodtan válogathattak. 

– Öröm volt látni a hölgyeket. Azt, hogy boldogan válogattak, és persze azt, hogy bőkezűen adakoztak. Ezer forintba került egy darab, sokan voltak, akik többet tettek az adománydobozba, mint, amennyit a választott ruhákért kellett. Sőt, olyanok is akadtak, akik nem vásárolni érkeztek, csupán eljöttek, hogy hozzájáruljanak ehhez a kezdeményezéshez. Bevallom, magam is meghatódtam – árulta el dr. Pazsa Kornélia, akitől megtudtuk: az eseményen háromszáznyolcvanezer forint gyűlt össze. 

– Ígéretünkhöz híven az összeget Galó Tomika családjának ajánljuk fel, ezzel hozzájárulva a szolnoki gyökerekkel rendelkező kisfiú gyógykezeléséhez – magyarázta. 

Az állványokon maradt ruhákat az esemény után elszállították a szolnoki anyaotthonba, ahol nagy örömmel fogadták a jó minőségű darabokat.

Folytatása következhet tavasszal

Dr. Pazsa Kornélia hálás mindenkinek, aki segítette a szervezésben és azoknak is, akik részt vettek a vásáron. – Köszönöm, hogy ennyien beálltak a nemes ügy mögé. Ráadásul több szempontból hasznos volt a vásár, az adományozáson túl csinos ruhák találtak gazdára, ráadásul a fenntarthatóság jegyében. Mindezek fényében megígérhetem, hogy lesz folytatása. Terveink szerint tavasszal újra szervezünk hasonló akciót – tette hozzá a főszervező.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában