Orvoshiány

2022.12.29. 12:28

Havi egymillió forinttal támogatnák az új háziorvosokat Martfűn

Több praxis nyugdíjazás miatt vált üressé Martfűn. Havi egymillió forint plusz juttatást kínál az önkormányzat az új doktoroknak.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Megoldásra vár az orvoskérdés a tiszazugi városban. Jelenleg három felnőtt és egy gyermekorvosi körzet van, ez utóbbi esetében egy fiatal doktor látja el a feladatokat.

– Bízunk benne, hogy sokáig tervezi nálunk a munkát – mondta dr. Papp Antal polgármester.

A nagyobb problémát a felnőtt körzetek okozzák.

– Az egyik orvosunk tavaly bejelentette visszavonulását, körzete üres. Hirdetjük is az állást, azt ajánljuk, hogy ha valaki elvállalja, akkor az önkormányzat egy éven át havi egymillió forinttal támogatja a praxist – emelte ki.

Időközben egy másik orvosuk is nyugdíjas lett, február végéig marad, az ő helyére is keresnek doktort.

– A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a harmadik orvosunk jövőre nyugdíjas lesz, innentől akár három üres körzetünk is lehetne. Az új törvény szerint ezerkétszáz fős praxis alatt megszüntetik a körzetet, afölött bármekkora lehet. Szeretnénk, hogy minél hamarabb betöltsük az állást, több orvos praxisközösséget tud kialakítani, helyettesítés is könnyebben megoldható – sorolta dr. Papp Antal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában