Autópálya

2022.12.22. 11:23

Januártól sem kell fizetni az M4-es megyei szakaszának használatáért

Idén februárban adták át az M4-es gyorsforgalmi út szolnoki elkerülő szakaszát.

R.Á.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A közlekedők számára akkor fontos kérdés volt, hogy kell-e fizetni az Abony (kelet) és Törökszentmiklós (nyugat) közötti szakasz használatárért. Kiderült, ez év végéig díjmentesen lehet rajta közlekedni, vagyis az elkerülő nem került rá a fizetős utak listájára. 

Közeledik 2023, s újra felmerül a kérdés: fizetős lesz-e az út január 1-től? 

A kérdésre a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-től kértünk választ. 

– Az e-matrica rendszerben díjköteles útszakaszokat az Innovációs- és Technológiai Minisztérium használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló rendelete határozza meg. A miniszteri rendelet alapján az M4-es autóút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszának használata nem díjköteles a személygépjárművek számára, és ez a hatályos rendelet alapján nem változik 2023. január 1-től – írták a szolgáltató PR és Kommunikációs Osztályának illetékesei.

A megyei szakasz tehát továbbra is díjmentesen használható, a gyorsforgalmi út ráadásul nemsokára tovább épülhet. Ahogy arról korábban már lapunkban is beszámoltunk, a Törökszentmiklóstól Kisújszállásig tartó, mintegy 34,29 kilométer hosszú szakasz kétszer két sávos lesz, azon három jelentősebb csomópont épül. A közel 134 milliárd forintos fejlesztés beruházója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), kivitelezője a Duna Aszfalt Projekt Zártkörűen Működő Részvénytársaság lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában