Galériával

2022.12.14. 13:55

Katonák lepték meg a törökszentmiklósi állatotthon lakóit

Szerda délelőtt a megszokottnál is harsányabb izgatottság lett úrrá a Béla király úti Befogad-lak kenneleiben lakók körében.

Mészáros Géza

Rengeteg adomány érkezett

Fotó: Nagy Balázs

Mintha az ott élő négylábúak megérezték volna, hogy hozzájuk is megérkezik a Jézuska. Nos, jól érezték: pontban tíz órakor honvédségi uniformisba öltözött angyalok lepték el az egykori Vegytek telephelyét, s hozták jól nevelten, sorban az ajándékokat. A Szolnokon települt MH Béketámogató Kiképző Központ katonái és honvédelmi alkalmazottai furgonnyi zsákos száraztápot, konzervet, pokrócot rakodtak be az állatotthon udvarára.

– Nem először nagy köszönettel tartozunk az MH BTKK-nak – szögezte le elöljáróban Sándor Erika, a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány elnöke. 

– Minden adomány kincset ér számunkra, hiszen óriási költség fenntartani az otthont. Kutyusaink szerencséjére az alapítványunkat számos magánszemély és vállalkozás, intézmény és hivatal támogatja valamilyen formában. A szolnoki katonák már tavaly is sokat segítettek, nem tudunk eléggé hálásak lenni ezért – magyarázta az elnök. – Jelenleg ötvennégy felnőtt és huszonnégy kölyökkutyánk van, de a cél az, hogy egy se legyen. Mert az azt jelentené, hogy mindannyian gazdára találtak – hangsúlyozta Bognár Attila, a telephely vezetője.

Az adományok lerakodása közben Gina, Roy, Teri, Tiborc, Byron, Száva és társaik igen hangosan és kíváncsian mozgolódtak a kenneljeik mögött. Az angyalbőrbe bújt angyali katonák és főleg katonalányok a kipakolás után egy-egy otthonlakót vettek ki a házikójukból, s vagy ölbe fogva, vagy pórázon sétáltatva éreztették velük, hogy nem magányosak, őket is szereti valaki. Az ebek mindezért gyors farokcsóválással, vidám vakkantásokkal, dörgöléssel, nyalogatással igyekeztek hálájukat kifejezni.

Kiss Róbert ezredes, az MH BTKK parancsnoka például Sashát, a fajta tiszta huskyt simogatta, lapogatta meg hosszasan.

– A tavaly indított hagyományteremtő kezdeményezés során látjuk, hogy a katonák és honvédelmi alkalmazottak a vállalt kötelezettségeik és többletfeladataik teljesítésén túl fontosnak érzik, hogy önzetlenül forduljanak magánemberek, családok, vagy ahogy jelenleg is tapasztalható, valamely társadalmi szerv felé – mondta a parancsnok. Jelezte, hogy a miklósi Befogad-lak állatotthon, illetve a hűséges kutyusok jövőre is számíthatnak az alakulat állományára.

Az MH Béketámogató Kiképző Központ katonái és honvédelmi alkalmazottai 125 kilogramm száraztáppal, negyven kiló konzervvel és négy pokróccal lepték meg a tappancsos mancsosokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában