Szolnok

2022.12.09. 19:14

Közigazgatási szünetet tart a városháza, mégis lesznek szolgáltatások

A részletekről pénteken tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester és dr. Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző.

Mészáros Géza

Szalay Ferenc és dr. Sebestyén Ildikó a kéthetes közigazgatási szünet részleteiről beszélt a tájékoztatójukon

Fotó: Nagy Balázs

Már a novemberi közgyűlésen testületi döntés született arról, hogy a polgármesteri hivatalban – csatlakozva az önkormányzati tulajdonú intézményeihez, létesítményeihez – december 22 és január 6 között közigazgatási szünet lesz. A részletekről pénteken tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester és dr. Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző. A városvezető elöljáróban kitért arra, hogy a míg korábbi „békeidőszakban” a város egészének mintegy évente 770 millió forintos energiaköltsége volt, addig a mostani, de leginkább a jövő (teljes) évi hasonló kiadása, az előzetes számítások szerint 5,6 milliárd forintot fog kitenni.

Ezek után Szalay Ferenc és dr. Sebestyén Ildikó elmondták, hogy a takarékossági intézkedések okán az említett időszak alatt a polgármesteri hivatalban az általános munkavégzés és az ügyfélfogadás szünetel. Akadnak azonban kivételek: továbbra is működik a közterület-felügyelői szolgálat, illetve az anyakönyvezés is folyamatos lesz, míg az NHSZ december 22 után legközelebb január 2-tól fogadja az ügyfeleket. Továbbá, kivételesen indokolt esetben és kizárólag előzetes bejelentkezés alapján az általános igazgatási osztályt, illetve a szociális támogatások osztályát kereshetik az ügyfelek a város honlapján (szolnok.hu) és közösségi oldalán található e-mail címeken és telefonszámokon keresztül.

A sajtótájékoztatón Szalay Ferenc arról is szólt, hogy a szolnoki háztartások teljesen ingyen juthatnak tartós, energiatakarékos izzókhoz. A jövő héttől azok, akik regisztráltak és elektronikus üzenetet is kaptak, jövő hét keddjétől, több ütemben, a városháza volt Néplap-székházában átvehetik majd a LED-égőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában