Advent

2022.12.22. 11:42

Közösségépítő élő adventi naptár fényei ragyognak Jászfényszarun

A vártnál nagyobb érdeklődés kísérte a hangulatos karácsonyváró programot.

I.A.

A szervezők adventi találkozásra hívták a kezdeményezéshez csatlakozó családokat.

Forrás: Beküldött fotó

Hamarosan kinyílik az utolsó adventi ablak Jászfényszarun. 

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság kezdeményezésére a lakosok az elmúlt hetekben élő adventi naptárral varázsolták hangulatossá az ünnepvárást a városban. 

– A vártnál nagyobb érdeklődés kísérte a Jászfényszaru Adventi Kalendáriuma programot, hiszen három nap alatt gazdára talált a huszonnégy ablak. December 1. és 24. között minden nap más háznál díszítenek fel az ott lakók egy utcafronti ablakot úgy, hogy az ünnepi dekoráció mellett szerepeljen aznapi dátumot jelző szám is.

A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé vált – avatott be a részletekbe Kovács Béláné Pető Magdolna, a társaság elnöke. A díszekkel ékesített ablakokról készült fényképeket a szervezők a népfőiskola közösségi oldalán albumba rendezték egy-egy karácsonyi történet, vers kíséretében. Az ünneplőbe öltöztetett ablakokat természetesen nemcsak online csodálták meg a számvadászok, hanem egy-egy esti során megkeresték azt a házat, ahol éppen felvillantak az adventi fények. 

A programhoz csatlakozott lelkes, kreatív családokat december 20-án adventi találkozásra hívták a szervezők, hogy a város fenyőfájánál egy kis apró ajándékkal megköszönjék a játékban való részvételt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában