Jászkunság

2022.12.29. 16:00

Naptárakat a kézbe: így alakulnak a hosszú hétvégék 2023-ban

Kevesebb négynapos, de több háromnapos hétvége vár ránk a következő esztendőben. Mutatjuk a részleteket!

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A munkaszüneti napokat a Munka Törvénykönyve határozza meg. Ez alapján munkaszüneti napnak minősül: január 1., március 15., nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26. Idén viszonylag kevés volt a háromnapos hétvége, ez jövőre változik, kevesebb lesz ezzel szemben a négynapos pihenő. 

Az év nehezen indul, mivel január 1. vasárnapra esik, így sok idő nem lesz kipihenni a szilveszteri szórakozást. Első hagyományos ünnepnapunk március 15-e ezúttal szerdára esik, ezen a napon tehát nem kell majd dolgoznunk.

Áprilisban két hosszabb pihenővel is számolhatunk. Először április 7., nagypéntek és 10., húsvéthétfő között lesz egy négynapos hétvége, majd a hónap végén egy háromnapos is, április 29. és május 1., a munka ünnepe között. Május későbbi részében sem maradunk plusz nap nélkül pünkösdhétfő miatt, itt 27. és 29. között nem kell dolgoznunk.

Ezt követően hosszabb kihagyás jön, nemzeti ünnepnapunk, augusztus 20-a sajnos vasárnapra esik, ekkor tehát nem jutunk extra pihenőhöz. Legközelebb csak október 21. és 23. között lesz háromnapos hétvégénk, szombat és hétfő között. November 1-je, mindenszentek napja szerdán lesz, így itt sem kell dolgoznunk. 

Következő időpontunkkal már decemberbe lépünk át. A karácsonyi időszaknál 25. és 26. hétfőre és keddre esik, így itt két plusz pihenőnapunk lesz. 2024-et is egy hosszú hétvégével indíthatjuk majd, hiszen január 1. hétfőre esik, ennek köszönhetően pedig 2023. december 30-tól kikapcsolódhatunk picit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában