Szolnok

2022.12.27. 15:20

Nehéz lesz behajtani a milliós kárösszeget a híd fiatal rongálóitól

Befejeződött az ez év tavaszán átépített és felújított Laki Kálmán-, a helyiek által Pityóként ismert híd helyreállítása. Mint ismert, ez év novemberében, az akkori felújítása után nem sokkal vandálok megrongálták a Zagyva fölött húzódó gyalogos átkelőt. Húsz-huszonöt lámpatestet, a híd szerkezeti elemeit és a korlátokat is tönkretettek a rendőrség által azóta kézre kerített elkövetők.

M.G.

A rongálással több millió forintos kárt okoztak

Fotó: Nagy Balázs

Mint azt Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója hírportálunk érdeklődésére elmondta, a szakemberek felmérései szerint többmillió forintos a kár. Az újrafelújítás költségét a társaság a nyomozás befejezése, majd pedig a jogerős bírósági ítélet után kárigénnyel kívánja behajtatni a tettesektől, akik az eddigi megalapozott gyanú szerint egy család gyermek-, illetve fiatalkorú tagjai, így ez a felvetés nehézséget okoz majd.

A cégvezető hozzátette, tavasszal térfigyelő kamerákat helyeznek a Tiszavirág-, valamint a Laki Kálmán-hídakra a hasonló cselekmények megelőzése, vagy a rongálók, szemetelők kézrekerítése miatt.

Lits László, a társaságot érintő két másik témáról is szólt. Egyes közösségi oldalakon keresztül a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.-n kérik számon, hogy a megyeszékhely néhány közterületén és parkolójánál nem világítanak a lámpatestek. Hangsúlyozta, a működésképtelen fényforrások cseréjének feladata az illetékes energiaszolgáltatóhoz tartozik.

Pozitív hír azonban, hogy a városban január 2-ig a járművezetők térítésmentesen használhatják a parkolókat, közte a Hetényi Géza Kórház, illetve a belvárosi piac parkolóterületeit is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában