Galériával

2022.12.14. 06:55

Nevelőszülők vehették át a tanúsítványt a Jászkunságban

Új nevelőszülőket köszöntött a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Jász-Nagykun- Szolnok megyében kedden. A maroknyi lelkes csapat a képzés elvégzése után vehette át a tanúsítványt, így szűkebb hazánkban újabb 7, szerető otthon nyílt meg a családjukból kiemelt gyermekek előtt.

P. Pusztai Nóra

A tanfolyam sikeres elvégzését a kézhez vett tanúsítványok bizonyítják, melyekből hetet adtak át kedden. Ők majd a szolgáltatói nyilvántartásba vételük után fogadhatnak családjukból kiemelt gyerekeket

Fotó: Mészáros János

Szituációs játékokkal, gyakorlati feladatokkal készültek a választott hivatásra a jelentkezők. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői képzése tanúsítvány átadással zárult kedden.  A Jászapátin élő Rácz Viktóriát férje és kisfia is kísérte el a Szent Ágota megyei irodájába.

– Van egy fiunk és most várjuk második babánkat, saját ingatlant vásároltunk, így meglettek a megfelelő körülmények, hogy belefogjunk ebbe a hivatásba – mondta a fiatal anyuka, aki 12 éves korától ugyancsak nevelőszülőknél cseperedett.

– Szeretném a jó úton terelgetni a hozzánk kerülő gyermekeket – fogalmazott, majd kitért a tanfolyam nehézségeire is.

– Példákkal szembesültünk, amik jól mutatták, hogy vannak könnyebb és nehezebb esetek is, de megtanultuk, hogy minden orvosolható, illetve, hogy a szeretet és a biztonság a legfontosabb – emelte ki.

Bulla Erika, az Észak- és Dél-Alföldi Területi Igazgatóság területi igazgatója részletezte, hogyan zajlott a hatvanórás képzés.

– A környezettanulmány után következhetett a döntés előkészítés, melybe a családlátogatás is beletartozott, ebben az időszakban dőlt el, hogy valóban szeretne -e a jelentkező nevelőszülő lenni és alkalmas is a hivatásra. Majd következett a tanfolyam, ami négy részből épült fel: egészségügyi-, társadalom-, valamint jogi ismeretek, illetve pszichológia - pedagógia – sorolta.

A tanfolyam idején számtalan kérdés merült fel a leendő nevelőszülőkben.

– Felkészítjük őket az érkezéstől a nehézségeken át a szépségekig. Sok gyakorlati példát hozunk, minden képző mellett van egy nevelőszülőtárs, aki a hiteles mintát saját életútján keresztül mutatja be – emelte ki Bulla Erika.

A tanfolyam sikeres elvégzését a kézhez vett tanúsítványok bizonyítják, melyekből hetet adtak át kedden. Ők majd a szolgáltatói nyilvántartásba vételük után fogadhatnak családjukból kiemelt gyerekeket.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában