Medgyesné Csatos Klára

2022.12.04. 07:00

Rangos díjat kapott a kengyeli védőnő

Harminc éve dolgozik a településért, kiváló munkájáért Pro Sanitate-díjjel jutalmazták a napokban Medgyesné Csatos Klára védőnőt.

Molnár-Révész Erika

Medgyesné Csatos Klára

Forrás: Beküldött fotó

1992-ben kezdte a pályáját Medgyesné Csatos Klára, aki már általános iskolás korában tudta, védőnő szeretne lenni. Harminc éve dolgozik Kengyelen, kiváló munkáját a napokban rangos elismeréssel, a Pro Sanitate-díjjal jutalmaztak. A kitüntetést Budapesten, a Belügyminisztériumban vette át. 

– Nagyon nagy boldogsággal vettem át ezt a díjat. Gyermek voltam még, amikor elhatároztam, védőnő szeretnék lenni. Általános iskolás koromban láttam ahogyan egy idősebb védőnő dolgozik, és nagyon megtetszett ez a szakma. Ezért ebben az irányban tanultam tovább. A segítségnyújtás és az elfogadás az, ami a hivatásomban a legfontosabb, másképp ezt nem is lehetne csinálni – vallja a díjazott szakember.

Pro Sanitate-díjjal az egészségügyi ellátásban a kiemelkedő szakmai, vagy közszolgálati tevékenységet ismerik el, évente legfeljebb száz fő részére adományozható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában