Tájékoztatás

2022.12.12. 16:00

Sószórással védekeznek a csúszós utak ellen a Jászkunságban

Már vasárnap este megkezdték a sószórást Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain, néhány koccanásos baleset mégis előfordult a reggeli órákban.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A reggeli órákban még néhol csúszós volt az út, a közlekedést kisebb koccanások nehezítették a Jászkunságban.

– Tekintettel arra, hogy az előrejelzések alapján országos havazásra és fagypont alatti hőmérsékletre lehetett számítani, így Jász-Nagykun-Szolnok megyében is folyamatosan figyelemmel kísérték kollégáink az időjárási helyzet alakulását – tájékoztatta hírportálunkat Pécsi Norbert Sándor, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályának vezetője.

A megelőző védekezést a 4 illetékes mérnökség már vasárnap este megkezdte.

– A 19 sószóróval felszerelt tehergépjármű a megye teljes területén végezte a szükséges síkosságmentesítést – a kialakult útállapotok függvényében – hétfő délelőttig – fogalmazott. Hozzátette: a lehullott hó vastagsága nem indokolta hóekék bevetését is, de vasárnap estétől összesen közel 200 tonna sót és 8600 liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki a kezelésükben lévő megyei közúthálózatra.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában