Programajánló

2022.12.29. 16:00

Szilveszteri partikra várják a bulizni vágyókat

Harsog a trombita, durrognak a tűzijátékok. A hagyományos szilveszteri programok után, túrával és jeges csobbanással köszönthetik az új évet az érdeklődők. Csokorba gyűjtöttünk néhány Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendezvényt.

P.P.N.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Péntek

NEFAG erdei és Zagyvamenti gyalogtúrán kapcsolódhatnak ki a felnőttek és gyermekek egyaránt. A tíz kilométeres, körülbelül négy óra alatt megtehető távra a parkerdő bejáratánál lévő székelykapunál gyülekezhetnek az érdeklődők délután 14 órakor. A szakasz végigvezet a Zagyva árterén, melyet hatalmas fűzfák díszítenek. A néhol vadregényes útvonalon a túrázók megcsodálhatják a növény és állatvilágot, valamint a makkos erdőt.

Szombat

A már hagyományos „Szilveszteri Társasági Futásra”, óév búcsúztatásra hív december 31-én minden futó, kocogó és majd futni szándékozót az Auriga ÉRTE, a Gördögök SE valamint az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete. Indulás a Kossuth térről Damjanich János Múzeum elől, 10:00 órakor. Szilveszteri öltözet viselése nem kötelező, ajánlott!

14 órától közös trombitálást szerveznek az Ormos Imre parknál. A cél, hogy minél nagyobb hangzavart csapjanak, így elűzve az óévet. Lesz óriás kürt, harsonaművész és még forró tea is.

Az év utolsó napján egy igazi retro mulatsággal várják a szolnokiakat. A Kossuth téren 21:30-kor Odeion zenekar, az LGT legismertebb dalaiból összeállított műsorával varázsol fantasztikus hangulatot a közönség soraiba. Majd az éjféli polgármesteri köszöntő és tűzijáték után Nagy Feró lép színpadra. Az éjszakát Dj Eszenyi videódiszkója zárja.

Kunszentmárton:

A tiszazugi városban immár hagyomány, hogy az év utolsó estéjén a helyiek a Városháza előtt gyűlnek össze, együtt búcsúztatják az óévet és köszöntik az újat. 21:30 és hajnal 2 óra között utcabállal várják a szórakozni vágyókat.

Karcag:

A korcsolyapályán is tölthetik a szilvesztert. December 31-én 10 órától várják a sportolni vágyókat a Városháza előtti téren. A jó hangulatról este 19 és 1 óra között Dj Go, Dj Miklov és Zsolti gondoskodik. Az Ifi Clubban ugyancsak óévbúcsúztató partit szerveznek, éjfélkor virsli, kenyér és mustár lesz a menü.

Vasárnap

Az erdőgazdaság gondozásában kialakított erdei utakon halad az újév első túrája. A töltést és az ösvényeket végigjárva a térképen egy elefánt képe rajzolódik ki. Gyülekező a Széchenyi Parkerdőben található székelykapunál, tíz órakor.  

A Szolnok-Tisza Rotary Club harmadik alkalommal várja jeges csobbanásra a bátor jelentkezőket a Szolnoki Sportcentrum Holt-Tiszai Vízisport telepén 14 órakor. A Szandai Futóklubosok is csatlakoznak a felhíváshoz, az indulást 13 órakor a Lengyel Antal térről tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában