Adomány

2022.12.19. 10:53

Tiszaföldvári vállalkozók adományoztak defibrillátort a helyi tűzoltóságnak

A Tiszaföldvári Vállalkozók Egyesületének tagjai vásároltak defibrillátort a tűzoltóságnak.

P.P.N.

Cseuz Zsolt, a vállalkozók egyesületének elnöke (középen) adta át az automata defibrillátort Fábián Attila Nándor tűzoltó parancsnoknak (balra)

Fotó: Dobróka András

A Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság már év elején adománygyűjtő akciót hirdetett, hogy egy defibrillátort vásárolhasson, ám kezdeményezésük eddig nem járt sikerrel. A napokban végül a helyi vállalkozók egyesülete adományozott egy automata berendezést a tűzoltóságnak.

– A defibrillátor a mentésben résztvevő helyi tűzoltók munkáját segíti, akik nem egyszer elsőként érkeznek a balesetek, tűzesetek helyszínére. Így sokszor a sérültekkel, ellátandó balesetet szenvedőkkel is ők tudnak elsőként foglalkozni – tudtuk meg Cseuz Zsolttól, az egyesület elnökétől.

Az életmentő eszközt Fábián Attila Nándor tűzoltóparancsnok vehette át a napokban.

Ahogy a Földvári Hírlap közösségi oldalán írja az átadáson részt vett Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, aki példaértékű összefogásnak nevezte köszöntőjében a tiszaföldváriak önzetlen felajánlását és reményét fejezte ki, hogy a készüléket a lehető legkevesebb alkalommal kell majd használnia a lánglovagoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában