Fásítás

2022.12.30. 19:00

Tölgyfacsemetékkel zöldítenek Csépán

Ezer vörös tölgy csemetét vásároltak. Várják azon lakosok jelentkezését, akik szívesen ültetnének és gondoznának közterületen fácskákat.

P. Pusztai Nóra

Pintér Csaba Gábor polgármester megmutatott néhány vörös tölgy csemetét

Fotó: P. Pusztai Nóra

Már néhány évvel megkezdték a fásítást a tiszazugi településen, az idei nyár viszont nem sokat segített a zöldítésben.

–  Rengeteg csemete elpusztult. Utólag szembesültünk azzal, hogy a nyírfa nem volt a legjobb döntés, mivel nagyon vízigényes. Ebben az évben a Zala Erdővel vettem fel a kapcsolatot, a balatonszárszói önkormányzati üdülő kapcsán már egyébként is felkerestem őket korábban – magyarázta Pintér Csaba Gábor, polgármester.

Az erdészeti igazgatóval egyeztettek az adottságokról.

– Jórészt töltött talaj van, amiben tégla, beton, anyag, tehát szinte minden van. Sőt az előző évek tapasztalatai alapján azt sem tudjuk garantálni, hogy locsolni tudjuk. A válasz az volt, hogy tölgyfában gondolkozzunk, így végül ezer darab vörös tölgyet hoztunk – emelte ki.

A 70-80 centiméteres csemeték bár lassan nőnek, vizet sem igényelnek annyit, mint a korábban elültetettek.

– Ha az idő engedi a következő hetekben három-négyszáz már a földbe is kerül, de a lakosok jelentkezését is várjuk, aki szívesen ültetne és gondozna közterületen csemetét, szívesen adunk – emelte ki a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában