Projektzáró

2022.12.09. 19:30

Új fejlődési lehetőségeket nyitott meg a program a Jászság 8 településén

Közel 500 millió forintból valósult meg a humán kapacitások fejlesztése a Jászapáti járásban.

Illés Anita

Mészárosné Vas Márta, szakmai vezető a projekt céljairól, a fejlesztés hatásterületeiről és eredményeiről is beszélt a záró rendezvényen

Fotó: Pesti József

Sikeresen zárult a Humán kapacitások fejlesztése a Jászapáti járásban című projekt, melynek eredményeit, tapasztalatait csütörtökön délután mutatták be Jászapátin, a polgármesteri hivatal házasságkötő termében.

A jászapáti önkormányzat vezette konzorcium az elmúlt 5 évben 8 településen közel 500 millió forint pályázati forrást fordíthatott a humán kapacitások területi különbségeinek csökkentésére. 

Az eseményen Farkas Ferenc polgármester és Pócs János országgyűlési képviselő köszöntőjét követően Mészárosné Vas Márta szakmai vezető összegezte a 2017. január elsején indult projekt eredményeit. Mint mondta, a pályázatot 2020-ban be kellett volna fejezni, de közbejött a koronavírus-járvány és olyan programokat is terveztek, amelyeket nem lehetett digitálisan megrendezni, ezért a projekt meghosszabbítását kérték. A Jászapáti, Alattyán, Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, Jászdózsa, Jászivány, Jászkisér és Jászladány, Jászapáti, Alattyán, Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, Jászdózsa, Jászivány, Jászkisér és Jászladány részvételével valósult sokrétű programba több mint 5000 főt vontak be.

Kiemelt célcsoportja volt a hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatalkorúak, a helyi közszolgáltatásban dolgozók, valamint a nemzetiségek, etnikumok. A projekt újabb és újabb fejlődési lehetőséget indított el többek között a humán közszolgáltatásokban dolgozó szakemberek képzésében, az óvodai szolgáltatások fejlesztésében. Hangsúlyos szerepet kapott a fiatalok személyiség és kompetenciafejlesztése, az alacsony iskolai végzettségű, rossz munkaerő-piaci esélyekkel rendelkező lakosság munkaerő-piaci esélyeinek javítása is. Mindezeken kívül ösztöndíjrendszerrel segítették a hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok közneveléshez, illetve felsőoktatáshoz való hozzáférését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában