Januári legolvasottabb hírek

2022.12.20. 18:09

Visszatekintés: titokzatos fekete párduc bukkant fel Szolnoknál

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a híreket, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat januárban.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

1. Megint felbukkant a fekete párduc, épp Szolnoknál látták

A fekete párducot először Kiskunhalason, majd Kecskemétnél látták, ami az akkori felvételek alapján röviddel ezt követően Szolnokra és Újszászra is eljutott. Both Zoltán állatbefogó arról beszélt, hogy amennyiben sikerül elfogni a nagymacskát, akkor a legközelebbi állatkertben fogják elhelyezni. 

2. Elhunyt Szatmári Imre, a szolnoki gasztronómia kiválósága

Kevesebb mint egy hónappal 61. születésnapja előtt, január 16-án elhunyt Szatmári Imre cukrászmester, a Zagyva Cukrászda és a Szatmári Cukrászda alapítója, a szolnoki gasztronómia kiválósága. A kiváló szakemberről rengetegen megemlékeztek a közösségi oldalakon, többek között Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere is.

Szatmári Imre
Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

3. Akciófilmbe illő jelenetek Tószegen: két autóval üldözték a nőt, akinek kisfia is a kocsiban ült

Jogerősen lezárult annak a húsz év körüli és annak a negyvenes éveiben járó férfinak büntetőügye, akik 2019-ben, akciófilmbe illő módon próbálták megleckéztetni egyikük haragosát Tószegen. Egy nő percekig menekült üldözői elől, miközben kisfia az anyósülésen ült.

4. A Jászkunságot sem kíméli a viharos erejű szél

Jász-Nagykun-Szolnok megyére is narancssárga, azaz másodfokú riasztást adott ki a viharos erejű szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat január 30-án, vasárnap reggel. Az erős légmozgás felborított egy buszmegállót, illetve leszakított több forgalmi lámpát is Szolnokon.

Felborult egy buszmegálló a szolnoki Vörösmező úton, ami aztán rádőlt a mögötte álló ház kerítésére
Forrás: Beküldött fotó

5. Adelina Kornélia Jász-Nagykun-Szolnok megye első újévi babája

Az újszülött kislány természetes úton, 3560 grammal és 55 centivel érkezett a világra, a Csala Adelina Kornélia nevet kapta, édesanyja Csala-Jakab Boglárka. A csöppség az első baba a családban, és a tervezettnél kicsit később érkezett, ugyanis szentestére várták. Az újszülött kislány mindössze húsz perccel előzte meg az év második babáját, Szabó Pált.

Csala Adelina Kornélia 
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában